Bodrum Gündem

ÇARŞAMBA KAHVALTISI MÜDAVİMLERİ ONUR KARAŞİN’İ UNUTMADI…

çarşamba kahvaltısı mudavimleri onur karaşin unutmadı (3)

25 yıldan buyana kesintisiz olarak devam eden “Çarşamba Kahvaltısı Müdavimleri” bu hafta geçen yıl yaşama veda eden Çarşamba Müdavimi, Avukat Onur Karaşin’i andılar.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz yıl 14 Eylül 2015’de geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşama veda eden 1948 doğumlu Gazi Avukat Onur Karaşin, 25 yıldan bu yana devam eden Çarşamba Kahvaltısı müdavimi dostları tarafından anıldı.

Civril doğumlu olan ve yaklaşık 30 yıl boyunca Bodrum’da yaşamını sürdüren Karaşin 1974 yılında Kıbrıs Barış harekâtına katılarak “Gazi” unvanını almış bir isimdi. Kızılay Yönetim Kurulu üyesi  olan Karaşin, sosyal yardımlaşma konusunda da yoğun çalışmalar yapmaktaydı.

çarşamba kahvaltısı mudavimleri onur karaşin unutmadı (1)Onur Karaşin için kahvaltıda her zaman oturduğu yere, kırmızı karanfillerden oluşan bir çiçek konulurken kadim dostlarından Dr.Kerim Cangır Karaşin’i anlatan bir konuşma yaptı. Dr.Kerim Cangır duygularını şöyle dile getirdi; “Avukat onur Karaşin’i geçtiğimiz yıl kaybettik. Neredeyse bir saat içinde görevi başında yaşama veda etti. Geçtiğimiz Çarşamba günü ölüm yıldönümüydü. Ama bayram dolayısı ile bu hafta Onur ağabeyi Rahmet ile anıyoruz. Onur ağabey Bodrum’a geldiğimde tanıdığım ender kişilikte olanlardan birisiydi. 30 yıl boyunca da dostluğumuz sürdü. Onur ağabey belediyemizin de avukatlığını yapmıştı. Özellikle Bodrum ile ilgili Dalaman Su Projesi vardı bir dönemler. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılacaktı. Bu projenin reddedilmesi için oldukça yoğun çaba harcadı. Onun karşı çıktığı su projesi değil, yap-işlet-devret sistemiydi. Onun dışında Onur ağabey parası olan olmayan herkesin avukatlığını yaptı. Herkesin yardımına koşan bir yapısı vardı.”

Çarşamba müdavimi olan dostları; Fikret Karataş, Hilmi Bilaloğlu, Nasvet Iristay, Musa Gökbel, Hüseyin Kahraman, Hüseyin Çakaloğlu, Ali Güler, Mustafa Coşkun, Mehmet Kocair, Fatih Bozoğlu, İsmail Sever, Onur Karaşin ile ilgili anılarını paylaşırken, iyi bir insan, iyi bir devrimci, iyi bir solcu olduğunu ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.