Bodrum Gündem

“BİZ TEPKİMİZİ SADECE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN VERİYORUZ”…

“BİZ TEPKİMİZİ SADECE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN VERİYORUZ”…

mhp-şort-açıklamasıMHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar,  hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için yapılan tekmeli saldırı nedeni ile ilçe binasına “Kadına şiddete hayır, bir kadına tekme atmak sadece karnındaki bebeğin hakkıdır’ yazılı pankart astı. Sancar ayrıca bu konu ile ilgili tepkilerini olağanüstü hal uygulaması nedeni ile sadece sosyal medya üzerinden yapacaklarını kaydetti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için yapılan tekmeli saldırı nedeni ile ilçe binasına “Kadına şiddete hayır, bir kadına tekme atmak sadece karnındaki bebeğin hakkıdır” yazılı pankart asan MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar,  tepkilerini sokaklara çıkıp eylem yaparak değil sosyal medya üzerinden devam edeceklerinin altını çizdi.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Cengizhan Sancar şunları söyledi “Bu iş yalnız tekmelenen hemşire ile ilgili bir şey değil, kadınlara ve çocuklara uygulanan şiddetle ilgili. Tabii ki erkekle bayan tartışabilir, birbirleriyle anlaşmazlıkları olabilir.  Devletin kanunu var, hukuku var. Gerekli mercilere başvurularak bu yerlerde haklarımız aranması gerekirken bayanlara uygulanan şiddeti esefle kınıyorum.” Derken olayın sadece bir şort meselesi olmadığını, yarın öbür gün türbanlı bir kadının da benzeri bir olayla karşılaşabileceği ve ülke içinde ciddi kutuplaşmanın da yaşanabileceğine dikkat çekerken “ Bir şort meselesi olarak bakmayalım biz buna. Yarın öbür günde birisi türban takıyor diye tekmelenecek. O da hoş bir olay değil. Yani insanların giyim tarzına, yaşam tarzına, sosyal yaşamına saygılı olmamız lazım.  Eğer sosyal devlette sosyal insanlar ve birleşik olarak yaşıyor isek birbirimize karşı saygılı olmamız lazım ki özellikle bayanlara ve artı çocuklara yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. “dedi.

Hükümetimizin bu olaya karşı bakış açısını beğendiğini kaydeden MHP İlçe Başkanı Cengizhan Sancar “Çünkü konu ile ilgili kanun bile çıkarttılar. Bu da çok güzel bir örnek oldu. Bundan sonra kimse kimsenin bu tarz özgürlüğüne karışamayacak.  Özellikle baş tacımız olan bayanlara yalnız giyimle ilgili değil her türlü şiddeti kınıyoruz biz.  Son iki üç yıldır gördüğüm kadarıyla kadın ve çocuğa uygulanan  şiddet konusunda kanunların layıkıyla uygulandığını görüyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu konunun üstüne gidiyor.” Dedi.

“Var Olan Eylemlere Pankart Asarak Destek Vermiş Olduk”…  

Ülkede yaşanan olağanüstü hal nedeniyle MHP ilçe binasına asılan pankart için bile  araştırma yaptıklarına değinen Sancar, Bodrum’da bu konudaki ilk tepkiyi de kendisinin verdiğini dile getirdi. Cengizhan Sancar “Biz bu pankartı asarken bile internette iki saat araştırma yaptık. Biliyorsunuz şu an olağanüstü hal uygulaması var.  Bu pankartı asarken acaba olağanüstü hal uygulamasına aykırı bir işlem yapıyor muyuz, yapmıyor muyuz diye baktım. Ayrıca birkaç hukukçu arkadaşımla da konuştum konuyu.  Pankart konusunda şu an için bir sakınca görmedim,  herhangi bir ikazda da bulunan olmadı.  Ama bildiğim kadarıyla olağanüstü hal uygulamasında bu tarz teori değil de pratik eylemlerin yasak olduğunu düşünüyorum. Onun için şu an bir eylem yapmayı düşünmüyoruz.  Biz tepkimizi sosyal medya üzerinden veriyoruz ki Bodrum’da da ilk olarak biz başlattık. Kendi sayfamda özellikle Cengizhan Sancar sayfasında. Yaklaşık dört beş bunlarla ilgili, bunun haricinde yazı yazmıyorum. Sadece kadına şiddet olayları ile ilgili yazı yazıyorum.  Ama eyleme gittiğiniz zaman olağanüstü hal uygulaması var,  bu konu ucu açık bir uygulama. Sonuçların ne olur? Kimse de bir şey bilmediği için şu an için eylem gibi bir düşüncemiz yok.  Var olan eylemlere pankart asarak destek vermiş olduk.  Başlatmakla da desteğimizi vermiş olduk.” Dedi.

“Kavga Etmeye Meyilli Kadınlara Arkanı Dönüp Gitmek Delikanlılığın Raconudur”…

Ben belediye başkan adaylığı ve yönetimlerinde kadınlara her zaman ağırlık verdiğini söyleyen Cengizhan Sancar, çevrede bazı kadınların kavga etmeye meyilli kadınlar olduğunu, bununla beraber erkek olarak bu tür davranışlara erkekler olarak arkalarını dönüp giderek tepki göstermenin de delikanlılığın raconu olduğunu ifade etti.  Sancar “ Kadına şiddet son derece esefle kınanacak bir mesele. Tamam, etrafımızda belki anlaşamayacağımız, kavgacı bayanlar vardır, ne söyleyeyim kavga etmeye meyilli bayanlar vardır. Arkamızı döneceğiz, gideceğiz, yutacağız yani. Bu iş böyledir. Delikanlılığın raconu bu. Bu haklarımızı bir bayan hakikaten işin içinden çıkılamayacak bir vaziyete getiriyorsa kanuni haklarını kullanacak insanlar. Medeni bir toplumda yaşıyoruz.  Ne demek dayak, ne demek tekme, ne demek  tokat, tecavüz? Bunların hepsi insanlık dışı bir olay. Ben geçenlerde bir yazı yazdım sosyal medya sayfamda ‘dişisine zarar veren tek hayvan insandır’ “ diyen Sancar olayı şöyle bir örnekle açıkladı “ Mesela trafikte bir bayan bana korna bastığı zaman haklı bile olsam ‘buyurun hanımefendi’ diyorum.  Biraz daha alttan almamız, sakin olmamız lazım. Kutuplaşma yapmamız lazım. Bu kadar ekonomik krizin olduğu, piyasaların çok kötü olduğu, turizmin altüst olduğu darbe girişimin arkasından olayların olduğu ve insanların yaşam mücadelesi vermiş olduğu bir dönemde bir anda gündem değiştiren bir olay bu. Yarın öbür gün birisi de türbanlı bir bayana tekme tokat sallayacak bu defa kutuplaşalar olacak.  Bu eylemi gerçekleştiren kişi umarım bir an önce en ağır şekilde cezalandırılır. “ dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.