Bodrum Gündem

MİMARLIK BULUŞMALARININ 9.’SU BODRUM’DA GERÇEKLEŞİYOR…

mimarlık buluşmaları 9 bodrum

TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesi ile TEE Yunanistan Teknik Odası Onikiadalar Şubesi’nin 2008 yılından bu yana dönüşümlü olarak ev sahipliği yaptığı Mimarlık Buluşmalarının 9.’su “Geçici Mimarlık” başlığı ile Bodrum’da gerçekleşiyor…

The 9th Architectural Meeting is held this year in Bodrum. It is organized by The Chamber of Architects of Mugla ( CAT ) and Technical Chamber of Greece (TEE ), Dodecanese Department, Region of South Aegean. The meetings have taken place since 2008. The Theme of this year’s Conference is “Temporary Architecture”

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Mimarlar Odası Muğla Şubesi ve Bodrum Temsilciliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 9. Mimarlık Buluşmaları yoğun bir program ile devam ediyor. 16 Eylül’de 15 Yunanlı mimarın da katıldığı atölye çalışmaları ile başlayan bu önemli etkinlik, 23 Eylül Cuma günü açılış töreninde çeşitli sergiler ve mimarlık atölye sunumları ile devam edecek. Mimarlar Odası Bodrum Temsilcisi Cevat Kalfa açılış için 50’ye yakın Yunanlı mimarın geleceğinin bilgisini verirken, 24 Eylül günü gerçekleşecek olan konferans ve sunuşlar ile gala yemeğine yoğun bir katılım beklediklerini ifade etti.

Atölye çalışmaları sürerken Yunanlı Mimarlar için, yaklaşık 50 mimarın katılımı ile Muğla Mimarlar Odası ve Bodrum Temsilciliği ev sahipliğinde Gündoğan’ın eşsiz manzarası eşliğinde Türk mezeleri ve yemekleri ile birlikte ızgara levrek ve çipura sunumun yapıldığı bir yemek düzenlendi.  Muğla Mimarlar Odası şube Başkanı Mimar Osman Köseoğlu yemeğe katılan kadın mimarlara birer gül takdim ederken, Yunanlı Mimarlar Türk insanının kibarlığı ve misafirperverliğinden övgü ile bahsettiler.

TEE Yunanistan Teknik Odası Onikiadalar Şubesi mimarlarından Theodora Galaziou, 16 Eylül Cuma günü Bodrum’a geldiklerinin bilgisi verirken, 9. Mimarlık Buluşmaları programı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Yunanlı Mimar Galaziou atölye çalışmalarının çok verimli ve zevkli bir şekilde devam ettiğini ve başarılı bir sonuç elde edileceğinden kuşkusu olmadığını kaydetti.  Türkiye ve Bodrum’a bir çok geldiğini ifade eden Yunanlı Mimar Galaziou bu çalışmalara katılmaktan ve Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesi, Bodrum temsilcisi Cevat Kalfa 9 seneden bu yana TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesi ile TEE Yunanistan Teknik Odası Onikiadalar Şubesi ile ortak olarak gerçekleştirilen bir çalışma olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Şu an Bodrum’da 9.’su gerçekleşiyor. Bu her sene dönüşümlü olarak yapılıyor. Bir sene biz onlara gidiyoruz, bir sene onlar bize geliyor. 9 sene önce ilk defa Bodrum’da başladık. Fethiye, Rodos gibi çeşitli yerlerde bu etkinliğimiz gerçekleştirdik. İki ulusun mimarlık alanında bilgi alışverişi ve kaynaşması amacı ile gerçekleştiriliyor. 10 gün sürüyor.”

24 Eylül Cuma günü Trafo’da gerçekleştirilecek gala yemeği öncesi içinde özel bir program düzenlendiğini ifade eden Kalfa “25 Yunanlı mimar ile birlikte saat 17:30’da Marina’da bulunan Osmanlı Tersanesi’nden başlayarak,  Bodrumlu bir Mimar tarafından restorasyonu yapılan Neyzen Tevfik evi ziyareti ve son olarak Belediye arkasında bulunan Mimarlık Kütüphanesi ziyaretleri yapılacak. Yürüyerek gerçekleşecek bu programda kısa bir mola verilecek ve Yunanlı misafirlerimize Türk kahvesi ikram edilecek.” dedi.

TMMOB Mimarlar Odası Muğla Şubesi ile TEE Yunanistan Teknik Odası Onikiadalar Şubesi’nin katılımları ile gerçekleştirilen Mimarlık Buluşmalarının 9.’su 25 Eylül Pazar günü teknik gezi, gece Açıkhava sunumları ile tamamlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.