Bodrum Gündem

MUSA KÖKSAL’IN “MEKANİK YALANLAR”I…

MUSA KÖKSAL’IN “MEKANİK YALANLAR”I…

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç_Dr_Musa Köksal mekanik yalanlar sergisi (18)11.kişisel sergisini açan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Musa Köksal’ın kendine özgü, alışılmışın dışındaki kompozisyonları ile hazırladığı 28 adet resmi Zeynep Sanat Galerisinde görücüye çıktı.

Bodrum Gündem Haber

“Mekanik Yalanlar” isimli sergide yer alan 28 adet tuval üzerine akrilik çalışma, görenlerin beğenisini kazanıyor.  Sanatçının, çağını gözlemleyerek, sorgulayarak, oluşan etkileşimleri eleştirel bir dille çalışmalarında ele aldığı resimlerinde teknolojik çağın insanı nasıl mekanikleştirdiği üzerine ikilemleri vurgulaması dikkat çekiyor.

8 Ekim tarihine kadar açık olan sergisi ile ilgili konuşan ressam Musa Köksal şunları söyledi “Aslında günümüzün rahatsızlık verici noktalarına biraz değinmeye çalıştım.  İnsanın mekanikleşmeyle beraber kendini ona teslim etmesi.  Biraz farklı teknikler uyguladım bu seferki sergimde. Bir kompozisyon olarak belki alışılmışın dışında ama günümüzü sorgulayan, bu işin yapısında insanı rahatsız eden noktaları sorgulayan bir sergi olduğunu düşünebiliriz.  Bodrum’da daha önce dört kişisel sergi yaptım. İnsanların sergime gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyorum.  28 çalışmam var, bunlar tual üzerine akrilik ağırlıklı. Bazen farklı bazı malzemeler destek olarak kullanıldı. Ama çoğunlukla akrilik boya diyebiliriz.”

Bodrum’da açtığı galeri ile sanata ve sanatçıya destek veren Zeynep Çavuş, sanatın Bodrum’suz, Bodrum’un da sanatsız anılamayacağını belirttiği açıklamasında şu ifadeler yer aldı “Son zamanlarda Bodrum’un bu özelliği azalsa da sanat sevgisini yaygınlaştırmak, sanatı herkese ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle de “Herkese, Her Eve Bir Sanat Eseri” sloganı ile yola çıktık ve sergimizde herkesin rahatlıkla ulaşabileceği fiyatlar ile sanatseverleri buluşturuyoruz. Bodrum’un sanatla hak ettiği yere yükselebileceğini biliyor ve elimizden geleni yapıyoruz.”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Musa Köksal’ı kişisel sergisinin açılışında öğrencileri ve sanatseverler yalnız bırakmadı. Doç.Dr. Musa Köksal’ın kişisel sergisi 8 Ekim’e kadar gezilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.