Bodrum Gündem

MİMARLARIN 2016 TEMASI  “DAHA İYİ BİR DÜNYA TASARLA”…

MİMARLARIN 2016 TEMASI  “DAHA İYİ BİR DÜNYA TASARLA”…

dünya-mimarlar-günü-2016-daha-iyi-bir-dünya-tasarla

Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü “2016 DÜNYA MİMARLIK GÜNÜ” olarak tanımlanıyor. TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Şubesi yazılı bir basın açıklaması yaparak, 2016 yılı temasının “Daha İyi Bir Dünya Tasarla” olarak belirlendiğini kaydetti. 

Bodrum Gündem Haber

2016 yılında “Daha İyi Bir Dünya Tasarla” teması ile hareket edecek olan mimarlar 2016’da iklim değişikliğiyle mücadele, üretken, güçlü, güvenli, verimli iletişim ve işbirliği kurulması için sahip olduğu güce dikkat çekmek üzere harekete geçileceğini ifade ediyorlar.

Birleşmiş milletler – UNESCO tarafından Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Mimarlık Günü olarak tanımlanıyor. Dünyada 1.3 milyon mimarı temsil eden uluslar arası mimarlık birliği (UIA) 2016 yılı dünya mimarlık günü temasını “Daha iyi bir dünya tasarla” olarak duyuruldu. Küresel zorluklar yelpazesi büyüdükçe ve yoğunlaştıkça, mimarlığın, planlanmasını ve tasarımın insanlar için daha iyi bir gelecek sağlamaktaki rolü daha da kritik hale gelmekte olduğuna vurgu yapılan TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada; “UIA, 2016 dünya mimarlık gününde, ilgili tüm mimarlık kuruluşlarını, insanlığın acılarının sonlandırılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve küresel zorlukların hafifletilmesinde tasarımın önemli rolünü vurgulamaya çağırıyor. UIA üye ülkeleri ve paydaşları 3 Ekim 2016 tarihinde mimarlığın, iklim değişikliğiyle mücadele, üretken, güçlü, güvenli, verimli iletişim ve işbirliği kurulması için sahip olduğu güce dikkat çekmek üzere harekete geçecek.

Bu çerçevede meslektaşlarımızı mimarlık, kent ve çevre değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Mimarlarımızın dünya mimarlık gününü kutlar, uğraşlarında başarılar dileriz.”  ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.