Bodrum Gündem

MUHARREM AYINDA ORUÇLAR BİRLİKTE AÇILIYOR…

oruç açma yemeği (12)Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından, Konacık’ta bulunan dernek merkezinde Muharrem Ayı oruç açma etkinlikleri başladı. Dernek üyelerinin gönüllü olarak verdikleri oruç aşında su, süt ve süt ürünlerinin yanı sıra et yemekleri de Alevi inanışına göre yapılan menüde yer almıyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 

2 Ekim Pazar günü başlayan Muharrem ayı nedeni ile Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Merkezinde yapılan etkinliklerde her akşam dernek üyeleri tarafından hazırlanan yemeklerle oruç açılıyor.

Bodrum’da kurulduğu günden bu yana devam eden etkinlikte bir araya gelen dernek üyeleri oruç açmanın yanı sıra Alevi dedesi Mustafa Eyidoğan’dan Alevilik ile ilgili bilgi alıyorlar. Söyleşilerin soru cevap şeklinde yapıldığı etkinlikte Alevi olmayan vatandaşlar da gelip yemek yiyebiliyorlar.

Hz. Muhammed’in  göz bebeği olan torunu İmam Hüseyin’in ve beraberindeki 72 can yoldaşının susuz bırakılarak Yezit ordusu tarafından katledilmesi sonucu, İslam Tarihinin en acı günü olarak tarihteki yerini alan Kerbela  Olayı nedeniyle, 12 Muharrem ve Yası matem orucu olarak günümüze kadar geldi. Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde Bodrum Alevi  Bektaşi Kültür Derneği üyeleri tarafından gönüllü olarak yapılan 12 gün oruç açma yemeklerinin ardından 16 Ekim Pazar günü  aşure dağıtılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.