Bodrum Gündem

SOSYALİST ENTERNASYONEL TÜRKİYE’YE GELECEK…

SOSYALİST ENTERNASYONEL TÜRKİYE’YE GELECEK…

 umut-oran_sosyalist-enternasyonel-başkan-yardımcısı

Umut Oran “Türkiye’nin acilen normalleşmeye, FETÖ de dahil olmak üzere başta siyaset ve kamunun içinde yuvalanmış her türlü cemaat ve çetelerden arınarak demokratik, laik, liyakate dayalı hukuk devletine geri dönmesi gerekmektedir. Sosyalist Enternasyonal yönetimi en kısa sürede Türkiye’ye gelerek TBMM, hükumet ve STÖ’ler nezdinde çeşitli temaslarda bulunarak Türkiye’nin acilen tam demokrasi ve hukuk devleti normlarına geri dönmesi için çaba göstermek istemektedir” dedi. 

Mansur Çelik- Ankara/Bodrum Gündem

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından Türkiye’nin acilen normalleşmeye, FETÖ de dahil olmak üzere başta siyaset ve kamunun içinde yuvalanmış her türlü cemaat ve çetelerden arınarak demokratik, laik, liyakate dayalı hukuk devletine geri dönmesi gerektiğini bildirdi. Başkan Yardımcısı olduğu Sosyalist Enternasyonal’de Türkiye’ye dair büyük bir kaygı yaşandığını, Enternasyonal yönetiminin en kısa sürede Türkiye’ye gelerek TBMM, hükümet ve STÖ’ler nezdinde çeşitli temaslarda bulunarak Türkiye’nin acilen tam demokrasi ve hukuk devleti normlarına geri dönmesi için çaba göstermek istediğini vurgulayan Umut Oran, “Türkülerin bile yasaklandığı #OHALeHayır #DemokrasiHemenŞimdi diyoruz” mesajı verdi.

CHP’li Umut Oran konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

umut-oran_sosyalist-enternasyonel-başkan-yardımcısı 1İKTİDAR İÇİN FIRSAT, MUHALEFETİ SUSTURMA ARACI…

Türkiye, 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün ülkeyi karanlığa sürükleyecek büyük bir ihanetini boşa çıkarmıştır. Bu darbe girişimi karşısında olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesi, çok zorunlu olmasa da bir noktaya kadar kabul edilebilir bulundu. Ancak ilk kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) birlikte hükümetin süreci kendisi için bir fırsat, muhalifler içinse bir susturma aracı olarak götüreceğini ortaya koydu.

AYM BAŞKANI İHSAS-I REY’DE BULUNDU…

Ancak yasaları değiştirme gücüne sahip olabilecek KHK’ler 2016 Türkiye’sinde anayasayı da değiştiren kararnamelere dönüşürken, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın dahi OHAL ile ilgili olarak yapacağı inceleme öncesinde ihsas-ı rey’de bulunmaktan hiç çekinmemesi dikkat çekmektedir. Onbinlerce kamu çalışanın yaş-kuru ayırımı yapılmaksızın açığa alınması, Türk basınının neredeyse 1/3’ünün işsiz bırakılmasına rağmen FETÖ’cü olduğu saptanan kamu çalışanlarına liyakati hiçe sayarak referans olan siyasi iktidar mensuplarının ortaya çıkartılmaması, hatta bu konunun unutturulmak istenmesi birincil amacın; siyasi sorumlular kayırılırken muhalifleri sindirmek, temel insan hak ve hürriyetlerini askıya almak olduğunu kanıtlamaktadır.

umut-oran_sosyalist-enternasyonel-başkan-yardımcısı 3PARTİ DEVLETİ YÖNETİM ANLAYIŞI…

Tüm belirtiler OHAL bahanesiyle iktidarın kendisi dışındaki tüm kesimlerin ötekileştirilerek korku, baskı, eşitsizlik, haksızlık ve hukuksuzluk uygulanarak üzerinden silindir gibi geçeceği ve Türkiye’nin tam bir parti devleti anlayışıyla yönetilmek istendiğini göstermektedir. Türkiye’nin acilen normalleşmeye, FETÖ de dahil olmak üzere başta siyaset ve kamunun içinde yuvalanmış her türlü cemaat ve çetelerden arınarak demokratik, laik, liyakate dayalı hukuk devletine geri dönmesi gerekmektedir.

ENTERNASYONAL TÜRKİYE’YE GELECEK…

Bu kapsamda Türkiye’de yaşanan hak kayıpları, yaşanan mağduriyetler; tüm dünyada 120’yi aşkın sol partinin üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal’de de gündeme gelmektedir.  Başkan Yardımcısı olduğum Sosyalist Enternasyonal’de Türkiye’ye dair büyük bir kaygı yaşanmaktadır. Sosyalist Enternasyonal yönetiminin en kısa sürede Türkiye’ye gelerek TBMM, hükümet ve STÖ’ler nezdinde çeşitli temaslarda bulunarak Türkiye’nin acilen tam demokrasi ve hukuk devleti normlarına geri dönmesi için çaba göstermek istediğini de bu vesileyle kamuoyunun bilgisine sunarım…

umut-oran_sosyalist-enternasyonel-başkan-yardımcısı 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.