Bodrum Gündem

“MUHARREM AYI DUYGU OLARAK BİRLEŞMEK VE AŞI BÖLÜŞMEKTİR”…

10.10.2016
0
A+
A-

muharrem aşı (65)Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Merkezinde devam eden Muharrem ayı oruç açma yemeğine katılan CHP Muğla milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir ve Av. Akın Üstündağ  Alevi vatandaşların istek ve taleplerini değerlendirdiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

13 Ekim akşamı son bulacak olan Muharrem ayı oruçları nedeni ile Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği merkezinde verilen oruç açma yemekleri devam ediyor. Dün akşam verilen Muharrem aşına CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir ve Av. Akın Üstündağ, CHP Muğla il başkanı Mürsel Alban, ilçe başkanı Recai Seymen, ilçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP’li belediye meclis üyeleri Ali Öztürk, Cafer Doğan, geçmiş dönem ilçe başkanlarından Dr. Kerim Cangır, Durmuş Ali Öztürk  ve partililer, MHP Bodrum  geçmiş dönem ilçe başkanlarından Mehmet Tosun, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Emre Köroğlu ve Rezzan Şebin ile yaklaşık 250 vatandaş katıldı.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Merkezindeki yemekte konuşan CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir şunları söyledi “Özellikle dini vecibelerin yerine getirilmesi önemli tabi, hep beraber olmak çok önemli.  Bunlar  bizim yörük diliyle birleşmektir, bölüşmektir. Hem duyguların, hem yiyeceklerin,  hem de kardeşliğin ve barışın. Bütün bölgemize en büyük dileğimiz de barışın gelmesi.  Özellikle Alevi yurttaşlarımızın bu konudaki hassasiyetini, duyarlılığını ve gayretini biliyorum. O nedenle onlarla birlikte olmaya çalışıyoruz. Dünya barışına ihtiyaç duyulduğu bu günlerde, bu etkinlik çok anlamlı. Birliği, hoşgörüyü hissettiren bu duygular çok anlamlı. Alevi kardeşlerimizin bu kültürünü çok önemsiyorum ve duygulanıyorum” dedi.

Yaklaşık 30 yıl önce Bodrum’a yerleşen ‘Dağlar Kızı Reyhan Şarkısı’ ile özdeşleşen  Şarkıcı Zahila yapılan etkinlikle ilgili şunları söyledi “Muharrem ayında çok önemli olan Müslümanların Müslümanlığı öldürmesi.  Hazreti Muhammed’in soyuna soykırım yapılması. Nasıl bir Müslümanlıksa?  Müslümanların Müslümanları öldürmesi bizim için matemdir ve biz bunun için acımızı sonsuza kadar neslimize devam ettirmek için bugün buradayız. “ dedi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından, Konacık’ta bulunan dernek merkezinde  16 Ekim Pazar günü halka açık olarak Aşure dağıtımı gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.