Bodrum Gündem

300 BİLİM İNSANI TURİZM KONGRESİ İÇİN BODRUM’A GELİYOR…

300 BİLİM İNSANI TURİZM KONGRESİ İÇİN BODRUM’A GELİYOR…
11.10.2016
0
A+
A-

turizm kongresiBu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 17. Ulusal Turizm Kongresi’ne katılmak üzere yaklaşık 300 bilim insanı 20-23 Ekim tarihlerinde Bodrum’a geliyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İlk defa 1990 yılında gerçekleştirilen ve her yıl değişik üniversitelerde düzenlenen, turizm alanının en köklü ve prestijli etkinliği olan Ulusal Turizm Kongresi’ne  akademisyenlerden şimdiye kadar ki en yoğun katılım sağlandı. Yaklaşık 300 bilim insanının katılmasının beklendiği kongrede “Akademi ve Sektörün Bir Araya Getirilmesi” amaçlanıyor.

“Sizi Homeros’un Ebedi Mavilikler Ülkesine Bekliyoruz”…

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar yürütme kurulu başkanı olduğu kongre ile ilgili olarak şunları kaydetti “Bu kongrede yer alan konu başlıklarına ilişkin son gelişmeleri paylaşmak, tartışmak, bilim insanları arasındaki etkileşimi artırmak, genç akademisyenlere motivasyon kazandırmak ve alan yazına birlikte katkı sağlamak üzere siz değerli katılımcıları Homeros’un, “ebedi mavilikler ülkesi” ve bir diğer Bodrumlu Cevat Şakir’in de “başka yerde olup nur içinde yatılacağına burada nur içinde yaşanır” dediği Bodrum’a bekliyoruz. “  dediği konuşmasına şöyle devam etti “Ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine ve sıkıntılara karşın ülkemizin dört bir köşesinden bildirileriyle çok büyük ilgi gösteren tüm akademisyenlerimize ve turizm alanındaki duayen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Çok emek sarf edilen ve özveriyle düzenlenen bu kongre hem sektör hem de güzel Muğla’mız için çok önemlidir. Bu saygın kongrenin turizmin incisi Muğla’mızda yapılmasından ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’sinin  ev sahibi olmasından dolayı gurur duyuyorum.Kongremizi maddi olarak destekleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Proje Birimi’ne, Güney Ege Kalkınma Ajansı’na, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na, Bodrum Ticaret Odası’na, BESİAD’a, Türk Hava Yolları’na, Grammy Travel Service’e, Detay Yayıncılık’a, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’ne, Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği’ne, Nazar Unlu Mamulleri’ne, Bodrum Harvard Dil Okulları’na, Kaplan İnşaat’a en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Bize inanan, desteğini esirgemeyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü ve Değerli Hocam Prof. Dr. Mansur Harmandar’a ve elbette kongrede emeği geçen fakültemizin değerli hocalarına, araştırma görevlilerine ve idari personeline çok özel bir teşekkür etmek isterim. Ve eklemek isterim ki bu üretken üniversitemiz ve güzel Muğla’mız için yapacağımız çalışmaların sadece başlangıcıdır. Şehrimize ve üniversitemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ederim.”

Yaklaşık 300 bilim insanının katılacağı 17. Ulusal Turizm Kongresi 3 gün sürecek ve kongre sonunda devir teslim töreni gerçekleşerek önümüzdeki yılın ev sahibi belirlenecek. Ayrıca 17. Ulusal Turizm Kongresinde kabul edilmiş ve sunulacak bildiriler arasından Danışma Kurulunun önereceği 5 kişilik bir komisyon tarafından seçilmiş olan üç çalışmaya ödül verilecek. Birinciye bin, ikinciye yedi yüz elli ve üçüncüye beş yüz liradan oluşan ödülün amacı, kongreye gönderilen çalışmaların bilimsel yetkinliğini ve niteliğini arttırmak.

Kongre ile ilgili detaylı bilgi  utk17.mu.edu.tr  adresinden temin edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.