Bodrum Gündem

BODRUM DEVLET HASTANESİ YAPIMINA NEDEN BAŞLANMADI…

BODRUM DEVLET HASTANESİ YAPIMINA NEDEN BAŞLANMADI…

akın-üstündağ-bodrum-devlet-hastanesi-soru-önergesi

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması talebi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Üstündağ Bodrum yeni Devlet Hastanesinin İhalesi yapılmasına rağmen işe başlama niçin yapılmıyor? diye sordu…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ Bodrum devlet Hastanesinin yıllardan bu yana yapılamaması nedeni ile Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması talebi ile 3 maddeden oluşan ve hala Bodrum Devlet Hastanesi yapımına neden başlanmadığını sorgulayan sorular içeriyor. CHP Muğla Milletvekili Üstündağ tarafından verilen yazılı soru önergesinin tam metni şu şekilde;

06.10.2016

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98, İç Tüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

                                                                                                          Av. Akın ÜSTÜNDAĞ

                                                                                                          CHP Muğla Milletvekili

 

Muğla İli Bodrum İlçesinde mevcut Bodrum Devlet Hastanesi ihtiyaca cevap verememektedir. Bodrum gibi dünyaca ünlü turizm yöresinde modern ve yatak sayısı yeterli bir hastane olmaması büyük bir eksikliktir. Bodrum’un yerleşik nüfusu da her geçen yıl daha da artmaktadır. Nüfus artış hızı artarak devam etmektedir. Hal böyle olmasına rağmen Devlet Hastanesi ihtiyacı artarak devam etmesine rağmen yeni Devlet Hastanesi yapımına hala başlanmamıştır. Basında yer alan bilgilere göre 1 Şubat 2016 tarihinde yeni devlet hastanesinin ihalesinin yapıldığı konusu yer almıştır. Ancak şimdiye kadar hastane yapımı ile ilgili herhangi bir işe başlama yapılmamıştır.

Bu kapsamda;

  • Bodrum yeni Devlet Hastanesinin İhalesi yapılmasına rağmen işe başlama niçin yapılmıyor? Yapılan ihalenin iptal edildiği doğru mudur? İhale iptal edildiyse nedeni nedir?
  • İhale iptal edildiyse, Bodrum Devlet Hastanesi için yeni bir ihale hazırlığı var mıdır? İhale tarihi belli midir?
  • Yapılması planlanan hastane kaç yataklıdır? Bu hastane hem donanım olarak hem de yatak sayısı olarak Bodrum’un ihtiyacını karşılayacak nitelikte midir? Yapılması planlanan hastanenin Bodrum’un kaç yıllık ihtiyacını karşılaması öngörülmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.