Bodrum Gündem

BODRUM KENT KONSEYİ İLK KEZ KOCADON’U MİSAFİR ETTİ…

12.10.2016
0
A+
A-

konsey-kocadonBodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon kurulduğu günden bu yana ilk kez Bodrum Kent Konseyi Ofisini ziyaret ederek konseyin aylık yürütme kurulu toplantısına katıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz haftalarda Mustafa Demiröz’ün başkanlığa seçildiği Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin belediye başkanı Mehmet Kocadon’u önceki gün makamında ziyaret etmesinin ardından dün de Belediye başkanı konseye iade-i ziyarette bulundu.

Dört yıl önce kurulan konsey ofisine ilk ziyaretini gerçekleştiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Bazen yoğunluktan birbirimize uzak kalıyoruz ama bunda hiçbir art niyet yok” dedi.

Ziyaret sırasında konsey başkanı ve yürütme kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Belediye başkanı Mehmet Kocadon, bu sıcak karşılama için teşekkür ederken “Dün ki güzel ziyaretinizden ve beni burada karşılarken gösterdiğiniz güzel atmosferden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum ve her zaman yanınızdayım. ” dedi.

“Ziyaretinizle Konseye Vermiş Olduğunuz Önemi Gösterdiniz”…

Bodrum Kent Konseyi başkanı Mustafa Demiröz, belediye başkanı Mehmet Kocadon’un ziyareti ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde Bodrum’un geleceği için belediye ile sıkı bir iş birliği içinde olacaklarını dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi “Kurumumuzun yerel yönetimlerle birlikte çalışması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde bu sıkı iş birliği içerisinde kasabamızın, memleketimizin menfaatlerini korumak açısından birlikte çalışmalar yapacağız. Ama şunun da farkındayız ki yetkin bir bütçesi, çok yetkisi ve icra gücü de olmayan bir kurumuz. Bu yüzdende bizim en büyük işimiz belediyeye, yerel yönetime bir takım öneriler götürmek. Geleceğimizi ve kentimizi ilgilendiren hususlarda bir takım iş birliği içinde olabilmek amacındayız. Bundan sonra bütün gayretimiz bu yönde olacak. Sizden de aynı anlayışta konseyimizle sıkı bir iş birliği yapacağınız beklentisi içerisindeyiz.  Umarım bundan sonra sizlerle birlikte çok daha güzel işler yapabiliriz. Ufak tefek sorunlarımız olduğunda biz biliyoruz ki siz pratik yöntemlerle bunları çözüyorsunuz. Bugün ki ziyaretinizle de Kent Konseyine vermiş olduğunuz önemi göstermiş oldunuz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 “Yolumuz Ve Yönümüz Bir Olunca Anlaşmak Çok Kolay”…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Kent Konseylerinin iyi çalıştırıldığında yerelin eli ayağı olduğunu ve Bodrum’un geleceği için sivil toplum kuruluşlarının ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirttiği konuşmasında “ Sizler Bodrum’un çözüm parçası olmak için buradasınız, Bodrumu bizden sonraki nesillere en iyi şekilde devredebilmek için buradasınız. Hepimiz Bodrum için çalışıyoruz. Yoksa bundan sonra işinizi gücünüzü bırakıp da burada toplantılar yapacağınıza gider havuzunuza denizinize girersiniz. Yolumuz ve yönümüz bir olunca anlaşmak çok kolay oluyor, fikirlerin tartışılmasından insanların özgürce kendini ifade edebilmesinden korkmamak lazım, insanlar susturuldukça hoşgörülerini yitirirler. Bırakın konuşsunlar insanlar. Beni de eleştirsinler ama eleştirirken karalamasınlar. Ben sizlerle olmaktan çok mutluyum ve sizlere son derece inanıp güveniyorum. Ben biliyorum ki Mustafa Demiröz Başkanım da benim gibi yapıcı ve hoşgörüsü yüksek bir arkadaşımızdır. Dün ki güzel ziyaretinizden dolayı beni burada karşılarken gösterdiğiniz güzel atmosferden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum ve her zaman yanınızdayım. Bazen yoğunluktan birbirimize uzak kalıyoruz ama bunda hiçbir art niyet yok. ”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, konseyin bundan sonra yapılacak ilk aylık toplantısına belediyenin ilgili birim müdürlerinin yanı sıra Belediye başkan Yardımcısı Taner Uslu’nun da katılarak konseyin önerileri ile meclis ve çalışma guruplarının taleplerini ilk ağızdan dinleyerek Bodrum’un sorunlarını en kısa sürede çözmek adına iş birliğinin daha koordineli sağlanması için karar aldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.