Bodrum Gündem

ÖZTÜRK’TEN, ÜSTÜNDAĞ’A JET YANIT…

ÖZTÜRK’TEN, ÜSTÜNDAĞ’A JET YANIT…

AK-Parti-Muğla-Milletvekili-Nihat-Öztürk

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yazılı olarak yanıtlaması talebi ile TBMM’ne verdiği soru önergesi üzerine AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ten jet gibi yanıt geldi. Nihat Öztürk “Üstündağ, Kamuoyunu Yanıltıyor…” dedi. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yazılı olarak yanıtlaması talebi ile TBMM’ne verdiği 3 maddeden oluşan soru önergesinde, Bodrum Devlet Hastanesi inşaatının neden başlamadığı yönünde soruları içeriyordu.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün Üstündağ’ın verdiği yazılı soru önergesine yanıtı adete jet hızında geldi. AK Parti Milletvekili Öztürk sosyal medya hesabından “Üstündağ, Kamuoyunu Yanıltıyor…” başlığı ile şu açıklamayı yaptı;

“Muğla Milletvekili Sayın Akın Üstündağ’ın Meclisimize ve basınımıza vermiş olduğu Bodrum Devlet Hastanesi’nin ihalesinin iptali ve işe başlanılmaması ile ilgili soru önergesi gerçeği yansıtmamaktadır.

Zira ilgili firmaya 02.05.2016 tarihinde yer teslimi yapıldığı, ancak hastane yapılacak alanın sert zeminde dağlık bölgede yapılacak olmasından ötürü muhtemel patlatma ve gürültülü bir kazı döneminin olması, yine hastanenin Bodrum’un Turgutreis, Yalıkavak gibi en popüler yerleşim yerinin güzergahında olması hafriyat çalışmaları esnasında trafik yoğunluğuna sebebiyet vermemesi için , daha önemlisi yaz döneminde Turizm nedeniyle inşaat yasağının olması ve gerekli yasal izinlerin alınamaması nedenleri ile başlanmamış ancak bu süre inşaat ruhsatının alınması için değerlendirildiği bilgisini aldık.

Aldığım bilgiye göre, inşaata kısa süre içinde başlanılacak olup 150 Nitelikli yatak kapasitesi ile Bodrum’un layık olduğu sağlık hizmetine vesile olacaktır .

Bodrum’un şu anki yatak kapasitesi 77 olup iki katına çıkan yatak kapasitesi ile Bodrum’daki nüfus hareket hızına da bağlı olarak en az 30-40 yıl hizmet vermesi beklenmektedir.

Kamuoyuna saygılarımla sunarım…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.