Bodrum Gündem

BODRUM ÇÖP PROJESİ PATLADI !!!

nihat öztürk çöplük projesi keşke haklı olmasaydık 1

Bodrum’un Akdam Mevkii’nde Muğla Büyükşehir Belediyesince yapılması planlanan vahşi depolama tesis bölgesinde Müze Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda ortaya çıkan tarihi alanı incelemeye mahalle sakinlerimizle birlikte giden AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk “Keşke haklı çıkmasaydık” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Büyükşehir belediyesi tarafından Bodrum’un Sazköy Mahallesi, Akdam Mevkii’ndeki 100 hektarlık ormanlık ve hazine arazisi üzerine yapımına başlanan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi” inşaatının yol açma ve temel atma kazılarında, Leleg uygarlığına ait olduğu tespit edilen, çeşitli kalıntılar bulunduğu ifade ediliyor.

Yaklaşık 7.5 milyon Euro’ya mal olacak ve 1 ay önce başlayan çalışmalarda, iş makinalarının çalıştığı alanda eserlerin bulunması üzerine, çalışmalar Bodrum Kaymakamlığının talimatıyla durduruldu. Leleg dönemine ait sur duvarları, su sarnıçları, bina kalıntıları ve mezarlara rastlanan bölgede, Bodrum Su altı Arkeoloji Müzesi arkeologları inceleme başlattı.

nihat öztürk çöplük projesi keşke haklı olmasaydıkBu gelişmeler çerçevesinde bölgeye giderek incelemelerde bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk “Muğla Büyükşehir Belediyesince yapılması planlanan vahşi depolama tesis alanına ve bölgede ağaç kesimine karşı çıkarken, “Burada bir tarih yatıyor. Burada çöplük olmaz demiştik. Keşke haklı çıkmasaydık. Kesilen ağaçlara yazık oldu. Bizim tüm uyarılarımıza rağmen bizi dinlemeyip ağaçları kestiler”

AK parti Bodrum İlçe Başkanı ve yeni dönem yöneticilerin de katıldığı incelemede, AK Parti MV Nihat Öztürk Muğla Büyükşehir yetkililerine yönelik olarak “Hala bölgeye bir vahşi depolama tesisi yapmaya düşünüyor musunuz?” dedi.

Bu aşamadan sonra alanda arkeolojik arama tarama faaliyetinin devam edeceği, yapılacak haritalamanın bitmesinin ardından rapor halinde Muğla Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü’ne iletileceği, daha sonra inşaatın devam edip etmeyeceğine karar verileceğini ifade ediliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de bu konuyla ilgili yazılı açıklama yapacağı öğrenildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise konu ile ilgili olarak “30 Mart 2014 seçimleri ile Büyükşehir yasası yürürlüğe girmeseydi, bu sorun şimdiye kadar çoktan çözülmüş olacaktı.” dedi.

Bodrum ahalisi ise bu sorunun bir an önce çözülmesi için başta Muğla Büyükşehir yetkililerini ve Muğlalı siyasetçileri çözüm için göreve çağırıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.