Bodrum Gündem

VALİ ÇİÇEK’TEN TURİZMCİLERE ÇUVALDIZ…

BODER 2016 Yılı Turizm Sektörünü Değerlendirme toplantısı (5)

Bodrum Otelciler Derneği (BODER), Muğla Valisi Amir Çiçek’in katılımıyla 2016 yılı sezon değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Otelciler sorunlarını dile getirirken, Vali Çiçek ise Vali Çiçek, “2017 yılına çok hazırlıklı olmamız gerekir. Sizlerden istediğim şeyler kaliteli hizmet, vizyon, konsept ve anlayışlarınızı geliştirmeniz gerekiyor. Öyle bekleyerek turist gelmez. Siz getireceksiniz.” diye konuştu.

Bodrum Gündem Haber

Her yıl sezon sonunda geleneksel olarak düzenlenen ve BODER başkanı Halil Özyurt’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen “BODER 2016 Yılı Turizm Sektörünü Değerlendirme” toplantısına Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Muğla İl Turizm ve Kültür Müdürü Veli Çelik, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğ, otel sahipleri ve yöneticileri ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıya Vali Çiçek’in konuşması damgasını vurdu. Vali Çiçek “Turizmi baltalamak için yapılan bu oyunlara karşı mücadele vermemiz gerekir. Kusura bakmayın ama müşteri beklemeyelim. Avrupa’da gidelim kendi reklamımızı, kendi güvenliğimizi anlatalım. Biz bunu vurgularsak, o turistler buraya rahat gelirler.” dedi.

BODER 2016 Yılı Turizm Sektörünü Değerlendirme toplantısı (2)SEKTÖRÜN İÇİN ÖNCELİKLE HUZUR VE GÜVENLİK…
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ise yaptığı konuşmada, son bir yılda ülkemizde meydana gelen olumsuzlukların turizmi kötü etkilediğini belirterek, bu etkileri ortadan kaldırmanın yolunun öncelikle huzur ve güvenliğin sağlamaktan geçtiğini söyledi. Özyurt “Ülkemiz tarih boyunca doğası, tarihi dokusu, kültürü ve jeopolitik konumuyla her zaman diğer ülkelerin gözünün olduğu bir coğrafya olmuştur. Son bir yılda Rus uçağının düşürülmesi, Doğu ve Güneydoğu’daki terör olayları, şehirlerdeki bombalama olayları, Suriye iç savaşı, mülteci olayları ve sonunda darbe girişimi, hassas dengelere sahip olan büyük zarar vermiştir. Bu zararların telafisi için öncelikle ülkemizde huzuru ve güvenliği sağlamamız gerekir.” dedi.

SEKTÖRE DEVLET DESTEĞİ ÇOK BÜYÜK ÖNEM TEŞKİL ETMEKTE…
BODER Başkanı Halil Özyurt 2017’nin daha zor bir yıl olacağını kaydederek konuşmasını şöyle sürdür; “Hükümetimiz bu olumsuzlukların gereğini yapmak için bazı çalışmalar yapsa da bu çalışmalar sektörün ihtiyaçları doğrultusunda daha da geliştirilmelidir. Yurtdışı tur operatörleri ve acentaların 2017 planları değerlendirildiğinde kontenjanlar ve uçuş sayılarındaki azalmalar, gelecek senenin daha da zor bir yıl olacağını göstermektedir. Bu açığı kapatmanın kısa vadedeki çözümü charter uçaklarının azaltıldığı noktalara THY desteğiyle uçuşlar konmalıdır. Bu hususta sektörümüzün bozulan dinamiklerinin tekrar dengeye oturması için devlet desteği çok büyük önem teşkil etmektedir. Ülkemiz zorlu bir süreçten geçse de ülkemizi ve birlikteliğimizi güçlendirmek için BODER olarak bizler de bazı önemli çalışmalara imza attık. 2017 turizm sezonunun ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
YÜZDE 60 GELİR KAYBI SÖZKONUSU…
Özyurt, Türkiye’nin jeopolitik durumundan dolayı turizm sektörünün son bir sene içinde büyük kayıplar yaşadığını belirterek, “Turist sayısında yüzde 45 oranında azalma oldu. Bu kayıp, ekonomik olarak yüzde 60’lara vardı. Son dakika ve erken rezervasyon kayıplarıyla sektörde yüzde 60 düşüş yaşandı” dedi.

BODER 2016 Yılı Turizm Sektörünü Değerlendirme toplantısı (15)DEVLET GÜVENLİ TURİZM KONUSUNDA GEREKENİ YAPIYOR…

Muğla Valisi Amir Çiçek ise turizm sektörünün güven içinde çalışabilmesi için tüm gayretlerin gösterildiğini anlatarak “Turizmin güvenlik hassasiyetini bildiğimiz için, azami dikkat ve özeni gösteriyoruz. Sadece Bodrum’da değil Muğla’nın her yerinde güvenliği azami düzeyde sağlıyoruz.” dedi.
Muğla Valisi Amir Çiçek “Belki siz farkında olmadınız. Bu valiniz, ilçe kaymakamınız, güvenlik birimlerimiz her an ayakta sokaklarda ve mahallelerde sizlerin tesislerine her zaman yakın oldu. Bunu şunun için söylüyorum; Turizmin güvenlik hassasiyetini bildiğimiz için, azami dikkat ve özeni gösteriyoruz. Sadece Bodrum’da değil Muğla’nın her yerinde güvenliği azami düzeyde sağlıyoruz. 15 Temmuz gecesi Türkiye ve turizmin üstünde oynanan oyunların, bir uygulamasıdır. Allah’a çok şükür bunu ülkemiz mert bir şekilde atlattı. Otel baskınından sonra o hainleri yakalarken özellikle verdiğim talimat şuydu; yakalayacağız, gerekirse vuracağız, ama turizmi etkilemeyecek şekilde operasyon yapılacak. Dolayısıyla bir otel yanında, bir plajda yapılan operasyon hiçbir şekilde turizmimizi olumsuz etkilemedi. Şunu gördük eğer biz bir olursak, tek yürek olursak ve vizyonumuz iyi olursa biz olumsuzluklarla karşılaşmayız.” şeklinde konuştu.

MÜŞTERİ BEKLEMEYİN, REKLAMINIZI KENDİNİZ YAPIN…
Avrupa’da “Türkiye’ye gitmeyin, orada savaş var” propagandası yapıldığını söyleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, “Biz bütün ülkelerle dostuz. Her turisti burada en iyi şekilde ağırlarız. Ama bazıları kasıtlı olarak bu bölgeye turistin gelmemesi için uğraştılar. Başka ülkelere yönlendirdiler. Turizmi baltalamak için yapılan bu oyunlara karşı mücadele vermemiz gerekir. Kusura bakmayın ama müşteri beklemeyelim. Avrupa’da gidelim kendi reklamımızı, kendi güvenliğimizi anlatalım. Biz bunu vurgularsak, o turistler buraya rahat gelirler” ifadelerini kullandı.

BODER 2016 Yılı Turizm Sektörünü Değerlendirme toplantısı (16)TURİZMCİLERE ÇUVALDIZ BATIRDI…
Turizmcilerin innovasyon ve AR-GE konusunda kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyleyen Vali Çiçek, “2017 yılına çok hazırlıklı olmamız gerekir. Sizlerden istediğim şeyler kaliteli hizmet, vizyon, konsept ve anlayışlarınızı geliştirmeniz gerekiyor.” diye konuştu.
Turizm sektörünün ecrimisil, THY desteği gibi konularda devletten destek beklediklerini bildiklerini söyleyen Çiçek, “Siz ne kadar iyi kazanır, gelir sağlarsanız, devletimiz o kadar vergi alır o kadar güçlü olur. Bizim arzumuz vatandaşın gücüyle devletin güçlü olmasıdır. Mümkün mertebe devletimizin imkanları sizlere seferber edildi. İnşallah çözeriz diyoruz. Ecrimisillerin yapılandırılması konusu bize geldi. Tespit ettik, ettirmeye hala devam ediyoruz. Bize göre niçin yüksek? Kazanamadığımız, az kazandığımız için yüksek geliyor. Onun da çözümü bulunur. Sorunu iyi tespit ettikten sonra, çözümü de buluruz diyorum. 2016 yılındaki gayretlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bize çok sıkıntı getirmediniz. Her yıl biz Ocak ve Şubat aylarında tedbirlerimizi alırız. Her alanda gerekli tedbirleri alır ve uygulamaya çalışırız. Bu tedbirler, sizlerin de desteğiyle iyi bir şekilde uygulandı” şeklinde konuşmasını tamamladı.
BODER 2016 Yılı Turizm Sektörünü Değerlendirme toplantısı (25)Sezon değerlendirme toplantısı, Bodrum Otelciler Derneği’nin faaliyetleri anlattığı sunumla devam ederken, gecenin organizasyonunda görev alan gençler sahneye çağırılarak, gayretlerinden dolayı teşekkür edildi. BODER çeşitli etkinliklerde kendilerine sponsorluk desteği veren firmalara birer plaket takdim etti.

“2016 Yılı Turizm Sektörünü Değerlendirme” toplantısı katılımcıları gece boyunca Türkiye ve Bodrum gündemine dair görüş alışverişinde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.