Bodrum Gündem

BODRUMLU KADIN GİRİŞİMCİLER İZMİR’DE

bodrumlu kadın girişimciler (14)Bodrumlu Kadın Girişimciler bu yıl altıncısı düzenlenen İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyinin düzenlediği fuarda yerlerini aldılar.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen fuara yurt içi ve yurt dışından yüzlerce kadın girişimci katıldı.

İzmir Fuar alanında gerçekleşen organizasyonun bu kadar kısa sürede bir başarıya imza atması kadın girişimciler tarafından takdirle karşılandı. Bodrum’da aralarında Ada Personel Giyim, Bodrum Çikolata ve  S.S.Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin de yer aldığı firma temsilcileri stant açarak ürünlerini tanıtıp diğer girişimci kadınlarla fikir alış verişinde bulundular. Türkiye’nin dört bir yanından fuara katılan kadın girişimciler, verimli geçen fuara gelecek yılda katılma kararı aldılar.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak,  İş Kadınları Konsey Başkanı Asuman Nardalı ve İEÜ Rektörü Can Muğan kadın girişimcilere ait stantları tek tek dolaştılar.

“‘Herhalde Yapamazlar’ Diye Düşünmüştüm”…

İş Kadınları Platformu’nun uluslararası bir organizasyon haline geldiğini söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Platform katılımcılarına baktığımızda yurt dışından gelen çok sayıda kadın girişimci var. Bu yüzden, bu fuarın şimdiden uluslararası olması gerekirdi. Bunun yanında Türkiye’nin her yerinden gelen kadın girişimciler, ürünlerini sergiliyorlar. Bu gurur verici bir tablo.  Bu yüzden siz fuarı zaten uluslararası yapmışsınız. Kadınlar ne yaparsa en iyisini yapar. İlk başladığında bu projeyi ‘herhalde yapamazlar’ diye düşünmüştüm.  Ama şu anda 6’ncısını gerçekleştiriyorsunuz. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz Oda ve Yönetim Kurulu olarak  sonuna kadar sizleri ve projelerinizi destekleyeceğiz” dedi.

İş Kadınları Konsey Platformu’nun çok başarılı bir organizasyon olduğuna dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise, “Bu projelerin nasıl geliştiğini son üç yıldan beri takip ediyorum. Büyük emekler verilerek  başarılı organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Meclisimiz 176 üyeden oluşmakta bunun 6 tanesi bayan. 6 tanesi yeter mi kesinlikle bu sayının artması lazım” diye konuştu.

İş Kadınları Konsey Başkanı Asuman Nardalı ise şöyle konuştu: “İş Kadınları Platformu hem yabancı konukları hem de yurt içindeki arkadaşlarımızı kapsıyor. Ülkemizin birçok kentinden arkadaşlarımız aramızda. 6 yıldır bize verdiği destek ve güvenden dolayı, Oda Yönetimine çok teşekkür ederim. Bu proje 70 kişiyi davet etmemle başladı. Şu anda tüm ülkelere yayılıyor ve büyüyor. Sanırım gelecek senelerde dünya fuarı olacak. Bizler iyi ticaret yapan kadınlarız. Birbirimizden alışveriş yapıyoruz. İşin esası bir. İnternet sitesi açtık ve burada birbirimizden alışveriş yaparak birbirimize destek oluyoruz.  Kısacası biz kadınlar, kadın patronlardan alışveriş yapıyoruz ama ayrımcı değiliz”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.