Bodrum Gündem

Sergey Klyuev : TURİZME SİYASETİ KARIŞTIRMAMAK GEREKİR…

17.10.2016
0
A+
A-

bodrum rus günleri etkinliği (4)

Bodrum’da bu yıl 2’ncisi düzenlenen Rusya Kültür Günleri Festivali kapsamında, Bodrum İskele Meydanında Kurulan stantlarda, Rus mutfağından özel yemekler katılımcıların beğenisine sunuldu. Sergey Klyuev “Siyasetin, turizm ile karışmaması gerekir.” dedi…

Bodrum Gündem Haber
Bodrum’da yaşayan ve Rusça konuşan insanları bir araya getirmek ve Rusyayı Bodrum’da yaşayanlara anlatmak amacıyla; Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı Moskova Temsilciliği, Bodrum Turizm Ofisi’nin organize ettiği, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Spektr Hotel Bodrum, ‘Vaş Bodrum’ (www.bodrum.com.ru) ve Rusça Bilgilendirme Portalının destekleriyle gerçekleştirilen 2’inci Rusya Kültür Günleri Festivali Bodrum İskele Meydanında gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.
İskele Meydanı’ndaki etkinliğe Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Rus Vaş Bodrum Portalı yöneticisi ve organizatörü Sergey Klyuev, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, yerli ve yabancı turistler katıldı. Rus mutfağının vazgeçilmezlerinden Rus salatası, bahriye usulü makarna, patates tatlısı, Rus mantısı gibi, yemekler tanıtıldı.
bodrum rus günleri etkinliği (1)Rus Vaş Bodrum Portalı yöneticisi ve organizatörü Sergey Klyuev iki ülke arasında turizm ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini anlatarak “Siyasetin, turizm ile karışmaması gerekir. Amacımız Bodrum’da Rusya’yı, Rusya’da da Bodrum’u tanıtmak.” dedi.

Rusya Kültür Günleri Festivali’ne katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik de; “Ülkemize 4 milyona yakın Rus turist geliyor. Hedefimiz, 1 milyonunu Muğla’da ağırlayabilmek. Bunu da yelken, gastronomi, sağlık, kültür ve doğa güzelliklerini burada bulacaklarına inanıyorum.”  dedi.

Natalia Başyazıcıoğlu da bu etkinliklerin devam etmesini gerektiğini dile getirerek 2 ülke arasında ki krizin bitmesi için çok dua ettiğini ve Rusya ile Türkiye arasındaki buzların erimesine ise çok sevindiğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.