Bodrum Gündem

MUHTARLAR GÜNÜ BODRUM’DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI…

muhtarlar günü kutlamaları (49)19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Başbakanlık genelgesiyle 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlanmasının kabul ve ilan edilmesinin ardından bu yıl ilk kez Bodrum’da  Muhtarlar Günü kutlamaları gerçekleştirildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlamalar kapsamında muhtarlarca Bodrum Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı da ziyaret edildi.

Bodrum Belediye Meydanında yapılan çelenk koyma törenine Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve yarımadada görev yapan 53  muhtarın yanı sıra Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum ilçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin,  Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğlu, CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen, Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum belediye Meydanında düzenlenen törende konuşan Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz şunları söyledi “Demokrasinin en temel basamağı olan muhtarlık kurumuna seçilen muhtarlarımız, seçimin vermiş olduğu güçle mahallelerinde ve köylerinde hizmetlerini sürdürmektedirler.  Eski dönemlerde yalnızca belge düzenleyen devlet memuru görüntüsünde olan muhtarlarımız artık mahalle ve köylere hizmet götürme yarışına girmektedirler. “ dedi.

“Bize Muhtarların Tüm Sorunlarını Çözme Talimatı Verildi”…

Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı ve beraberindeki heyet belediye meydanındaki törenin ardından Bodrum Kaymakamlığını ziyaret ettiler.  Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan,  Muharlar Günü kutlamalarının  geç alınmış bir karar olduğunu ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi “Muhtarlık bizim sistemimizde, devlet kültürümüzde, tarihimizde çok önemli bir müessese.  Seçimle iş başına gelen önemli bir kurum.  Vatandaşla devlet arasındaki bağı sağlayan önemli bir köprü.  Her şeyin bir günü vardı ama muhtarların günü yoktu.  Bundan sonra her yıl Muhtarlar günü kutlanacak. Bu yıl tabi biraz daha sade bir tören oluyor.  Ama önümüzdeki yıllarda konferanslar ve seminerlerle daha güzel etkinlikler yapacağız.  Muhtarlar müessesesine gerekli olan önem verilecek.  Devletimiz bu konuda çok kararlı.  Muhtarlarımızın özlük haklarını, maaşlarını devamlı iyileştirmeyi planlıyor. Cumhurbaşkanımız gerçekten çok önem veriyor muhtarlarımıza ki doğrusu da budur.  Belki çok göze çarpmıyor ama muhtarlarımız çok önemli bir görev yürütüyor.  Bize verilen talimatta muhtarların sorunlarının çözülmesi yönündendir.  Önemli olan vatandaşımıza hizmet etmektir. Muhtarlık müessesesi bundan sonra çok daha itibarlı bir düzeye yükseltilecektir. Bu önemli görevi yürüten muhtarlarımızı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. “ dedi.

Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve yarımadada görev yapan 53 muhtar daha sonra Bodrum Belediye Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdiler.  Heyet Bodrum belediye Başkan yardımcısı Taner Uslu tarafından karşılandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.