Bodrum Gündem

THE BODRUM CUP, LEROS ETABIYLA DEVAM EDİYOR…

bodrum cup leros etabı (13)Bodrum’un ilk ve tek en kapsamlı yelken yarışı ve deniz festivali The Bodrum Cup’ta üçüncü gün yarışları, Yunanistan’ın Leros adası açıklarında düzenlenen “Nef Bodrum Leros – Leros” etabıyla devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber 

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu’nun destekleriyle bu yıl 28’inci kez düzenlenen The Bodrum Cup Uluslararası Deniz Festivali ve Regatta’da yelkenler, komşu adamız Leros’ta dostluğa açıldı. Ana sponsorluğunu Palmarina Bodrum’un, etap sponsorluklarını da Nef, Tav Passport ve Technogym’in üstlendiği The Bodrum Cup, Leros – Leros etabıyla yelkenlilerin Ege sularındaki danslarına sahne olmaya devam ediyor. 125 teknenin katıldığı organizasyonda yelkenliler, beş gün sürecek kıyasıya mücadelelerini sürdürüyor. Yarışların üçüncü günü Leros Limanı’ndan hareket eden tekneler yelkenlerini açarak, esen rüzgarda, hakemin startı vermesiyle yarış heyecanına başladı.

Önceki gün gerçekleşen ikinci gün yarışları TAV Passport Gümüşlük – Leros Etabının sonuçları ise www.thebodrumcup.com web sitesinden açıklandı.

Gümüşlük – Leros etabı sonrası akşam Leros Belediyesi tarafından The Bodrum Cup’a katılan misafirler için özel bir gece düzenlendi. Leros Limanı’nda gerçekleşen etkinliğe Leros Kaymakamı John Themelaros, Leros Belediye Başkanı Michalis Kollias, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup Onursal Başkanı ve Era Yelken Kulübü Yöneticisi Erman Aras, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Argo Oil şirketi yetkilisi Michalis Psarombas, Kalymna Yachting Club yetkilisi Vassilis Kapadaki, Leros Gümrük memuru Nebotaki Ria, Leros Liman Başkanı Billiris Sakis, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Üyeleri, yelkenciler ve Leros halkı katıldı.

Yunan halk danslarının oynandığı ve geleneksel Yunan müziklerinin çalındığı etkinlikte düzenlenen törende ise Leros protokolü ile The Bodrum Cup’ı düzenleyen ve destek veren kurumlar tarafından karşılıklı olarak teşekkür plaketleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bodrum Liman Başkanlığı, Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Sahil Güvenlik, Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Denizciler Derneği, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu ve Bodrum Otelciler Derneği’nin de destek verdiği The Bodrum Cup’a ayrıca Metro Cash and Carry, Gastronometro, Argo Oil, Allium Villas, Turkish Airlines, Europcar, Halikarnas ve Bluemint gibi firmalar da sponsor desteği veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.