Bodrum Gündem

KEMAL USLU AĞABEYİN ARDINDAN…      

KEMAL USLU AĞABEYİN ARDINDAN…      

bodrumlu-eczacı-yücel-ziylan-yazdı

Birkaç gün önce Kemal Uslu ağabeyimizi  toprağa verdik. Bodrum bir beyefendisini daha kaybetti. Başımız sağ olsun.

Kemal USLU 1941 yılında ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gelir. Arnavutluk’tan gelerek Bodrum’a yerleşen Hacımolla Ailesi’nin üçüncü kuşak çocuğudur.

Annesi Melek Hanım, Kemal Ağabey’i evin küçüğü diye biraz baylan yetiştirir. Bu yüzden ilk ve ortaokulu ailesinin yanında okur. Fakat lise için gurbete gitmesi icap edince önce İzmir Namık Kemal Lisesi,  sonra Muğla Turgutreis Lisesi’ne gider.  Bodrum’a dönüş yaptıktan sonra da babası Salih Efendi’nin işlerine yardım etmeye başlar.

Askerliğini Mudanya’da şoför olarak yapar. Sivil hayata dönünce de her ne oldu ise bir daha hiç araba kullanmaz.

1969 yılında İnecilerin kızı Mualla Hanım ile evlenir. Evlenirken annesi gelinine “Kızım sana baylan bir oğlan veriyorum, ona güzel bak” demiş. İşte bundan sonra 47 yıl sürecek mutlu bir hayata başlarlar. Gelini kayınvalidesinin bu vasiyeti sonuna kadar tutar.

Evlenen bütün kadınların ilk çocukları kocalarıdır. Çünkü kadın iki çocuk doğurmuşsa üçüncü çocuğu da kocasıdır. Onlar da çocuk gibi ihtimam ister, sevgi ister. Bunun daha fazlasının Kemal Ağabey’e hanımı tarafından yerine getirildiğine hepimiz şahit olduk.

kemal uslu bodrum gündem            Ermişler üç çeşitmiş. Birisi ermiş olduğunu kendisi bilir, başkası bilmezmiş. Diğerini başkası bilir, kendisi bilmezmiş. Üçüncüsünü ne kendisi bilir, ne de başkaları bilirmiş. Ben Kemal Ağabey için ikinci şıkkı daha yakın buluyorum. Eğer Melek ismi erkeklere verilseydi, ona en uygun isim olurdu.

Aile reisi olarak eşine isminin yanında “Hanım” kelimesini kullanmadan asla hitap etmezdi. Eşi de isminin yanına “Bey” kelimesini kullanmadan ona hitap etmezdi.

Uslu ailesinin İki çocuğu olur. 1971’de kızı Melek, 1975’de oğlu Ümit doğdu. Kemal ağabey, Her iki çocuğunu da kulaklarını dahi çekmeden büyüttü. Ailedeki sevgi ve saygıyı gören çocuklar da onlar gibi yetiştiler. Çünkü çocuklar nasihatten çok örneklerle öğrenirler.

Peygamberimiz “Ben ancak ahlakı yükseltmek için gönderildim” demiştir. Böyle olunca, Kemal Ağabey’in ahlak seviyesi tam manasıyla onun istediği seviyedeydi.

Hiç Yalan söylemedi. Hiç hak yemedi. Kimseye selam vermeden geçmedi. Kimseye sesini yükselterek konuşmadı. Kızdığı zaman içinden bir şeyler düşünür, sonra hareket ederdi. Düşünürken 3 kere innallahi meassabirin mi okurdu, yoksa kimse duymadan küfür mü ederdi bilinmez, ama bu onu sakinleştirirdi.

Peygamberimize has bir özellik onda da vardı. Güldüğünde, 32 dişi görülmeden sevincini gösterirdi. Bilemem ama ağız dolusu kahkaha attığı hiç duyulmamıştır.

Uslu ailesinin ortak özelliği onda da vardı: Onlar veresiye hiçbir şey almazlar, kredi kartı kullanmazlar, her gün sakal tıraşı olurlar, temiz giyinirler, israfı sevmezlerdi. Yaptığı iyilikleri asla söylemezlerdi.

Kemal Ağabey ve eşinin yaşadıkları aile hayatını birkaç kişi örnek alıp uygulamışlarsa bu sevap olarak kendilerine yetecektir.

Zengin çocuğu olarak doğdu. Kendine düşen mirası har vurup harman savurmadan ve hatta biraz da üzerine katarak muhafaza etti. Bunun için zamanı geldiğinde ev pansiyonculuğu bile yaptılar.

Hayat, bize verilmiş bir nimettir. Bunu onuru ile tamamlayıp aramızdan ayrılan Kemal Ağabey’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Bunun yanında örnek davranışlarıyla kocasına destek olup cenneti çoktan hak etmiş eşi Mualla Hanım’a, çocukları Melek ve Ümit’e, akrabalarına ve onu tanıma mutluluğuna erişmiş tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

28 Ekim 2016/Bodrum

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.