Bodrum Gündem

KAHRAMANLARIN ANISINA KURU FASULYE PİLAV

çydd cumhuriyet yemeği (24)Cumhuriyet Bayramının 93’üncü yıl dönümünde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi ile Bodrum Otelciler Derneği (BODER) üyeleri tarafından, 14 yıldan bu yana gelenekselleşen, kuru fasulye ve pilavdan oluşan Cumhuriyet yemeği dağıtıldı.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum İskele Meydanı’da geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yine yoğun ilgi gösterdi. Sakarya Zaferi’nin ardından zaferi kazanan orduya verilen yemek olan kuru fasulye pilav dağıtılarak kahramanlar anıldı.
Etkinlik öncesinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar. Daha sonra öğrenciler hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Ardında kuru fasulye, pilav ve ayran dağıtıldı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi Başkanı Nadiye Sarıtosun, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bugün Cumhuriyet’in 93’üncü yıl dönümünü kutluyoruz ve biz geleneksel 14’üncü Cumhuriyet yemeğimizi Bodrum halkıyla, burslu çocuklarımız, gençlik birimi ile kutluyoruz. Bu kuru fasulye pilavın aslında çok büyük bir anlamı vardır. O yokluk ve yoksulluk içinde savaşan o orduya Sakarya Zaferi’ni kazandıktan sonra bir ziyafet verilmişti. Bu ziyafet kuru fasulye ve pilav ile şekersiz hoşaftan oluşur. İşte biz o kahramanları da böylece anıyoruz. Tabi ki bu etkinlikte 14 yıldır Bodrum Otelciler Derneği bize destek veriyor. Bize bu kuru fasulye pilavı da İsis Otel ile La Blanche Otel temin etti. Biz bu bağlamda BODER Başkanı Halil Özyurt’a yönetim kurulu üyeleri ile destek veren otel yöneticileri ve destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.”
“Cumhuriyetimizi daha nice senelerce kutlayacağız” diyen Sarıtosun, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizi çağdaş ve katılımcı bir demokrasi için, kadın erkek ülkenin her bireyinin özgürlüğü ve eşitliği için, aklın ve bilimin yol göstericiliği için, yurtta barış dünyada barış için cumhuriyete sahip çıkmak zorundayız. Diyorum ki; ülkemizi bilimin ışığı aydınlatsın, yolumuz aklın ve bilimin yolu olsun, gönlümüz öfke dili ile değil sevgi dili ile dolsun. Ata’mızın dediği gibi yurtta barış dünyada barış olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.