Bodrum Gündem

CHP MUĞLA ÖRGÜTÜNDEN OPERASYONA SERT TEPKİ…

CHP MUĞLA ÖRGÜTÜNDEN OPERASYONA SERT TEPKİ…

chp-muğla-cumhuriyet-operasyonuna-sert-tepki

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyona ve gazete yazarlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. CHP Muğla İl Başkanı Alban “Cumhuriyet gazetesi de Türkiye için bir kuvvet, bir okuldur. Cumhuriyet gazetesi hakkında devam eden sürecin bir an önce sonuçlandırılmasını bekliyor, özgür basına, gazetecilerimize yapılan baskıları şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla İl Başkanı’ndan Cumhuriyet Gazetesi’ne Yapılan Operasyonla ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladı. Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, kuruluşu 7 Mayıs 1924 tarihine dayanan ve o günden bugüne yaptığı tarafsız, ilkeli haberlerle halkın sesi olan Cumhuriyet Gazetesi’nin Türk Basınında temel taş olduğunu, bu tür siyasi baskıların, operasyonların Türk Milleti’ni yıldıramayacağını söyledi.

chp-muğla-il-başkanı-mürsel-alban-bodrum-gündemCHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “Bugün televizyon kanallarında, haber sitelerinden izlediğimiz sahnenin aynısını, 21 Mart 2008’de Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi başyazarı rahmetli İlhan Selçuk’un Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasında yaşamıştık. O dönem iktidarın verdiği tavizlerle göreve gelenlerin dönemin savcılarının, hakimlerinin kimlere hizmet ettiği O davaların kimler tarafından tezgahlandığı yıllar sonra acı bir şekilde anlaşılmıştı. Şimdi aynı senaryo başka figüranlarla ve siyasi baskılarla tekrar sahnelenmekte Türkiye kısır bir döngünün içine sokulmak istenmektedir. Başkanlık hayali ile meşgul olan, başkanlık Türkiye’ye gelmezse ülke bölünür diyecek kadar ileri giden siyasi iktidar bocalamakta özgür basını susturmaya, vatandaşı da korku imparatorluğuna alıştırmaya çalışmaktadır. Yandaş medya ile tek ses yaratmak isteyen, gerçekleri yazıp vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmeye çalışanları susturmaya çalışan anlayışa karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak dur diyeceğiz. Özgür basına, halkın sesine vurulmak istenen kelepçeye, yolları kamyonlarla kapatıp Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını engellemek isteyen anlayışlara karşı sesimizi daha çok duyuracağız” dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Alban Mustafa Kemal Atatürk’ün basın ile ilgili “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri, gıdayı vermede, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir.” sözünden yola çıkarak  “Cumhuriyet gazetesi de Türkiye için bir kuvvet, bir okuldur. Cumhuriyet gazetesi hakkında devam eden sürecin bir an önce sonuçlandırılmasını bekliyor, özgür basına, gazetecilerimize yapılan baskıları şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.