Bodrum Gündem

DALYAN CARETTA RUN’DA BODRUMA 4 KUPA

DALYAN CARETTA RUN’DA BODRUMA 4 KUPA

yaşar-anter-kupaMuğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan mahallesinde ilk kez düzenlenen Carettarun 14 km koşusuna katılan İZAK (İzmir) Kulübü’nün lisanslı sporcuları ve Bodrumlu atletlerden iki birincilik ve iki üçüncülük kupası geldi.

Bodrum Gündem Haber 

Bu yıl ilki düzenlenen maratona 750 sporcu katıldı. Sporcular 21 ve 14 kilometrelik iki zorlu parkurda ter dökerken, 3 kilometrelik halk koşusuna ise katılım yoğun oldu. Dalyan Cumhuriyet meydanında başlayan yarışın startı Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından verildi.

21 kilometre mesafeli zorlu yarı maratonunda erkeklerde Erkan Bacak, birinciliği elde ederken, kadınlarda Ayşegül Yılmaz 1.ci oldu. 14 kilometre koşusunda ise erkeklerde Ayhan Çalışkan, kadınlarda Aslı Sertçelik, birinciliği elde etti.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalyan Caretta Run koşusu ile bölgenin güzelliklerini Türkiye’de ve Dünya’da yaşayan herkese tanıtarak, insanları sağlıklı yaşamaya yönlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Muğla valisi Amir Çiçek konuşmasında şunları söyledi “Bugün Caretta Carettalar için halk koşusu yapıldı. Yoğun bir ilgi var. Sporcularımız yarış için hazırlanıyor, birazdan koşuyu heyecanla başlatacağız, onlar da heyecanla koşacak ve Caretta Run koşusu bu bölgeye güzel bir iz bırakacak. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum.”  dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Kaymakamlığı, Ortaca Belediyesi, Muğla Ticaret Odası, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleşen etkinliğin sonunda dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.

Bodrum’a kupa kazandıran atletler sırasıyla şöyle ;

Yaklaşık 900 atletin katıldığı yarışmaların 50 yaş kategorisinde Fatma Anter 1., Ayhan Çalışkan 1., Yaşar Anter ve Hüseyin Gezer ise 3. Olarak kupa ve madalya kazandılar. Yarışmalarda kulubümüzü 21 km De temsil eden Veysel Uyanık ise 6. Oldu. Bodrumlu atletler 13 Kasım’da İzmir’de düzenlenecek Ata’dan Ana’ya yol koşusuna katılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.