Bodrum Gündem

BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NDEN MÜZEDE EĞİTİM PROJESİ

müzede ders bahçeşehir koleji (3)Bodrum Bahçeşehir Okulları ve Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi işbirliği ile geliştirilen ve okul müfredatındaki derslerin farklı ortamlarda işlenmesini hedefleyen ‘Müzede Eğitim Projesi’ hayata geçirildi. 

Bodrum Gündem Haber 

Proje kapsamında ilk olarak, Bahçeşehir İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri matematik derslerini, 10-14 Ekim tarihleri arasında Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirme fırsatı buldu.

 Bodrum Bahçeşehir Okulları ve Sualtı Arkeoloji Müzesi Ortak Projesi

Dersi sınıf ortamının dışına taşıyarak aynı zamanda müze kültürünü ve bilincini erken yaşta kazandırmayı hedefleyen proje ile öğrenciler, ilkokul müfredatında yer alan dersleri farklı ortamlarda işlemenin keyfini yaşadılar. Çalışma kapsamında belirli periyodlarda müzede bulunacak olan öğrenciler farklı disiplinler ile müze arasında bağ kuracakları bir süreçten geçecekler.

 Arkeologlar Derslere Eşlik Ediyor

İlk uygulaması 10-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programı sırasında öğrenciler, müze görevlileri tarafından karşılandı. Müfredata uygun materyaller ve yönergelerle desteklenen dersler, her sınıf için 40’ar dakikalık iki ders şeklinde yapıldı. Arkeologların katılımıyla zenginleşen dersler öğrenciler için eğlenerek öğrenme ortamı oluşturduğu gibi merak duygularını ve dikkatlerini de geliştirdi.

 Yıl Sonuna Kadar Devam Edecek

Programın, Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi Arkeologlarından Seda Kesici’nin önderliğinde Bahçeşehir İlkokulu öğretmenleri ile birlikte 2016 – 2017 Eğitim-Öğretim yılı sonuna kadar akademik takvimi destekleyecek şekilde ve farklı sınıflar düzeyinde sürdürülmesi hedefleniyor.  Kasım ayında Bahçeşehir İlkokulu 3. ve 4.sınıf öğrencileri müzenin konukları olacaklar.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.