Bodrum Gündem

BELÇİKA’NIN MUĞLA FAHRİ BAŞKONSOLOSU, BİR BODRUMLU OLDU…

ONURSAL-MANŞETBodrum’da, Belçika Krallığı Fahri Konsolosluğu açıldı. Açılışta Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosu turizmci Onursal Dylan Özatacan’a fahri konsolosluk beratı verildi.

Bodrum Gündem Haber 

Ortakent Yahşi Mahallesi’ndeki Önderhan Otel’in bünyesinde Belçika Krallığı Bodrum Fahri Konsolosluğu’nun törenle açılışı yapıldı. Törene Belçika Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau, Belçika Başkonsolosu Joseph Johan Vrancken, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçe emniyet müdürü Can Candaş, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, BODER Başkanı Halil Özyurt, TURSAB Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel, İngiltere-Avusturya ve Almanya’nın Bodrum Fahri Konsolosları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende 20 yıllık turizmci Belçika Bodrum Fahri Konsolosu 45 yaşındaki Onursal Dylan Özatacan’a, Büyükelçisi Marc Trenteseau ve Vali Çiçek tarafından fahri konsolosluk beratı verildi. Fahri Konsolosluğu resmi açılış töreninde ilk konuşmayı Muğla’dan sorumlu Fahri Konsolos Onursal Dylan Özatacan yaptı. Özatacan,  İlk olarak gençliğinde birçok konuda kendisine rehberlik yapan babaannesi Ferhunde hanımı, Bodrum’a sonradan yerleşmelerine rağmen Bodrumlu hissetmesine vesile olan Şerif Kocadon’u ve son olarak da için 2. Dünya Savaşı döneminde  Normandiya çıkarmasına ve Berlin bombardına katılarak ülkesi Belçika Krallığı’nın bağımsızlığı için savaşan dedesi savaş pilot Sn Jules Carette’ i rahmetle anarak başladığı  konuşmasında şunları söyledi “Bana layık görülen bu görevi Bodrum Fahri Konsolosluğumuz yetki alanı olan Muğla İli ile temsiliyetini üstlendiğim doğduğum ülke Belçika Krallığı arasında  faydalı olacak kültürel ve ekonomik anlamda projeler üretilmesine katkıda bulunmayı temenni ederim. Bodrum Fahri Konsolosluğumuz Muğla İl sınırları içerisinde yerleşik 104 Belçika vatandaşına ve yaz sezonu ilimiz sınırları içerisinde tatillerini geçiren (2016 yılı eylül sonu 45.000 kişi) Belçikalı turistlere hafta boyunca saat 09:00-13:00 arası hizmet verecek olup bu saatler dışında acil bir numaradan ulaşabileceklerdir.  Bodrum Fahri Konsolosluğumuz tüm iletişim bilgileri Elçiliğimiz web sitesinde yer almaktadır.” dedi.

Törende konuşan bir diğer isim Büyükelçisi Marc Trenteseau oldu. Büyükelçisi Trenteseau , Belçika’dan Türkiye’ye gelen 600 bin turist olduğunu belirterek, “Bugünün Muğla’da yaşayan ve buraya tatile gelen Belçikalılar için önemli bir gün.  Bodrum’da Fahri konsolosluğun açılışmış olması Muğla ile Belçika ilişkilerinin gelişmesine faydası olacaktır. Türkiye’ye gelen Belçikalı turistlerin %10 u bu bölgeye geliyor. Bunun ilerki yıllarda artmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu konsolosluğun açılması ile kültürel ve ticari anlamada ilişkilerin gelişmesini temenni ediyorum” dedi.

Belçika Fahri Kosolosluğu ofisinin kurdele kesimi ile devam eden organizasyon , saksafon ile jazz-pop dinletisi eşliğinde  Belçika gastronomisinden örneklerin yer aldığı öğle yemeği ile devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.