Bodrum Gündem

78 YILLIK ÖZLEM…

10 kasım atatürkü anma töreni 2016 (16)

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 78. yıl dönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da tören ve etkinliklerle anılıyor. 
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’daki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri, saat 08.45’de, Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Belediye Meydanındaki törene yoğun katılım oldu.
Belediye Meydanı’ndaki törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Taner Uslu, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı D. Barış Duman, Bodrum Garnizon Komutanı Vekili Albay Ümit Tezcan, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, siyasi parti başkan ve temsilcileri, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başkan ve üyeleri ile öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi.

ATATÜRK’Ü ANMA ETKİNLİKLERİ, HERODOT’TA DEVAM ETTİ…

10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri saat 10:30’da Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Programa Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Ümit Tezcan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok vatandaş katıldı.
Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı program, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul Müdürü Mevlüt Dal: “Eşsiz devlet adamı, 20. yüzyılın yetiştirdiği en büyük deha ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 78 yıl önce bugün kaybettik. O, mensubu olduğu milleti için canını ortaya koymaktan çekinmeyen, her türlü zorluğa katlanarak kendini milletine adayan, milleti için cephede ön saflarda savaşan ve ‘ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk Milletine canımı vereceğim’ diyecek kadar vatanını ve milletini seven, Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük Türk’tür. İçinde bulunduğu asrı aşıp gelecek asırlara ışık tutan bir dehadır” dedi.

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesadet Biliktan Anaokulu öğrencilerinin “Ata’ya Saygı” adlı gösterisi ile devam etti. Miniklerin gösterisi salonu dolduranların büyük beğenisini topladı. Miniklerin gösterisinin ardından okul öğrencilerinden Gamze Bülbül ve Firdevs Ferahi Öztürk “Atatürk’e Sesleniş” adlı manzumeyi sundular. Herodot Kültür Merkezi’ndeki etkinlik “Atatürk Oratoryosu ve Atatürk Anıları Dramatizasyonu”nun sergilenmesi ve ulu önderin sevdiği türkülerin okunmasıyla son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.