Bodrum Gündem

“ÇOCUKLAR BİZE VERİLEN EMANETLER VE ONLARIN HER BİRİ BİRER IŞIK”…

bahar-atvar-f-tipi-cezaevi

Elazığ F Tipi Kapalı Cezaevinde annelerinin yanında bulunan çocuklar için Bodrum’dan gönüllülerin bir araya gelerek topladığı 15 koli kitap ve kırtasiye malzemesi sahiplerine gönderilmeye hazır.   

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

14 Ekim’de Türkiye genelinde başlatılan ve  Elazığ F Tipi Kapalı cezaevinde bulunan annelerinin kaderlerine ortak olan çocuklara ışık olmayı amaçlayan kampanyanın Bodrum ayağını Yakamoz Kişisel gelişim Merkezi olarak yürüten Uzman Pedagog Bahar Atvar,  Bodrumlu gönüllülerin desteği ile yaklaşık 2 bin adet kitap ve kırtasiye malzemesi topladı.

Pedagog Bahar Atvar konu ile ilgili şunları söyledi  “ Bu kampanya dahilinde bir ay boyunca çocuk kitapları, kalem ve defterden oluşan kırtasiye malzemesinden oluşan 15 koli hazırladık.  Bodrum’da yaşayan herkes büyük destek verdi. Bu çocukların sevgisini yüreğinde taşıyan yardımseverlere teşekkür ediyorum. Ofisimizi kapalı bile olsa kapımıza kitaplar bırakıldı. Yaklaşık bin beş yüz, iki bin kitap topladık, bence bu çok büyük bir rakam. Kampanya sadece bir ay sürdü, ben eminin ki süre daha uzun olsaydı çok daha fazla ürün toplanabilirdi. Bugün de yine gönüllü arkadaşlarla birlikte topladığımız bu malzemeleri kolilerine koyarak kargoya hazır hale getirdik. Kolilerin içindeki kitaplara gönülden gelen çok güzel notlar yazdık çocuklarımız için. Biz bu kolileri yapıyoruz ve sizi çok seviyoruz. Sevgimizi lütfen hissedin şeklinde her kolinin için böyle ufak tefek notlar da bıraktık.  Sanırım bu malzemeler 3-4 gün içinde ellerine ulaşır.” Dedi.

Uzman Pedagog Bahar Atvar, çocukların büyüklere emanet edilen birer ışık olduğunu belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “Onların var olduklarını biliyoruz, Uzakta da olsalar bütün çocuklara kalplerimizde yer var.  Özellikle son 3-4 gündür çocuklarla ilgili yoğun bir gündem var malumunuz.  Hepimizin nefes alırken sıkıştığımız ve niye yaşadığımızı sorguladığımız bir duygu durumuna girdik.  Çocuklar bize verilen emanetler ve onların her biri birer ışık.  O ışıkların gelecekte hayat yollarını aydınlatmada bizlerin görevi” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.