Bodrum Gündem

GERİ ÇEKİLEN YASA TEKLİFİNE TEPKİLER SÜRÜYOR…

23.11.2016
0
A+
A-

chp cinsel istismara karşı eylem (10)Ak Partili vekillerin önerisi ile  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen ve son anda komisyona geri çekilen “çocuğa cinsel istismar önergesi” ile ilgili olarak  Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü tarafından basın açıklaması yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Meydanında toplanan CHP Bodrum İlçe Örgütü Üyeleri “Tecavüze Sessiz Kalma”, “Minik Bedenimin Sesi Ol”, “Vatanı Korumak Çocukları Korumakla Başlar”, “Tecavüz Odasından Gelin Odasına”, “Çocuk Gelin Yoktur, Tecavüzcü Erkek Vardır” yazılı pankartlar taşıdı. Basın açıklamasına Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Naciye Tanrıkulu, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı CHP’li Taner Uslu, CHP’li Belediye meclis üyesi Mehmet Özalın, Cafer Doğan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, Bodrum ilçe Başkan Yardımcısı Emine Yenilmez Aydemir, Muğla İl Gençlik Kolu Başkanı Tufan Erkan yakar, Bodrum İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık ile Gençlik kolları Üyeleri, Yönetim kurulu Üyeleri, Bodrum Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri, Partililer, STK Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

CHP Bodrum ilçe Başkan Yardımcısı Emine Yenilmez Aydemir, okuduğu basın açıklamasında, ”AKP iktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla, önergelerle, karşı karşıya kalıyoruz. Mecliste sunulan önerge ile tecavüz suçlularının aklanmasının önü açılmaya çalışılmakta, taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Yenilmez konuşmasında,”AKP’yi samimi olmaya davet ediyoruz; Sokaklarda tecavüze idam diye çığırtkanlık yapıyor, Mecliste tecavüze indirim istiyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendiriyorsunuz. Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz. Tecavüzler, tacizler, AKP hükümetinin koruması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin, bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önergeyi derhal ve tamamen geri çekmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Emine Yenilmez Aydemir açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı:  “Düşünsenize; vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde, kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlakla, vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken, yasa ile meşru hale getiremezsiniz. Yasalar, ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamaz. Mağdurun suçluyla yaşamasının sonucu oluşacak onarılmaz yaralarını sarmaya yasalarınızın gücü yetecek mi? Biz CHP’liler tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını Aklamanıza izin vermeyeceğiz. Bu nedenle tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP’nin Önergesine, hayır demek için, Yeter artık! tacizi tecavüzü meşrulaştırma, önle, durdur demek için, sadece kadın olma paydasına, bu mücadelede bende varım diyen, bütün kadınları, Siyasi Partileri ,Sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri, Bu öneriye tamamen karşı çıkmaya çağırıyoruz.

AKP iktidarının bu önergeyi komisyonda yeniden görüşmek üzere geri çektiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı nedeni ile bahsi geçen yasal düzenlemenin 11 Aralık 2016 tarihine kadar yasalaşması gerekmektedir. Önümüzde önergeyi komisyonda ayrıntılı görüşecek kadar geniş zaman yoktur. Zira bu önerge perşembe gecesi bu hali ile Meclis’e sunulduğunda CHP‘li milletvekilimiz Ömer Süha Aldan’ın konuşması ve MHP’li milletvekillerinin de desteği ile yeterli sayıya ulaşamadığından önerge Salı gününe ertelenmek zorunda kalmıştı.

Bugüne kadar toplumun tüm kesimlerinden tepki alan önergenin yeniden komisyona çekilmesi, tekrar gündeme gelmeyeceği anlamını taşımamaktadır. Zira önergede yapılacak birkaç rötuş ile önergenin yasalaşması söz konusu olabilecektir. Bahsi geçen önerge, Meclise sunulmadan önce alt komisyona sevk edilmiş, alt komisyonda hiç görüşülmeden tekrar komisyona havale edilmiş, yine komisyonda da görüşülmeden Meclise bu hali ile teklif edilmiştir. Bu durum da açıkça göstermektedir ki, önergenin komisyona geri çekilmesi, komisyonda tam bir mutabakata varılarak düzenleneceği anlamını taşımamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu önergenin tamamen geri çekilmesini istiyoruz.

Ve yine Bakan tarafından yasa nedeni ile mağdur olduğu ileri sürülenlerin isim listelerinin acilen açıklanması gerekmektedir. Aksi halde bu yasa tasarısının kim yada kimler için bu şekilde kaleme alındığı karanlıkta kalacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü olarak bugün komisyona sevk edilmek üzere geri çekilen önergenin kesinlikle kaldırılması konusunda ısrarcıyız. Yarın Çok geç olabilir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.