Bodrum Gündem

“TÜRKİYE’Yİ BÜYÜK BİR KAOS BEKLİYOR.”

“TÜRKİYE’Yİ BÜYÜK BİR KAOS BEKLİYOR.”

CHP-Muğla-Milletvekili-Ömer-Süha-Aldan

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığını ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, önemli açıklamalar yaptı. Ömer Süha Aldan “Çocukların yaşlılar ile evlendirilmesinin sakıncaları konusunda AKP’li milletvekilleri hiçbir şey bildiği yok. Ben genel kurulda durumu kürsüden anlatınca AKP’li vekiller şoke oldu.” dedi. 

Bodrum Gündem Haber
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla CHP Bodrum İlçe Kadın Kollarının yaptığı basın açıklamasına katılan Ömer Süha Aldan, son günlerde ülke gündemini meşgul eden cinsel istismar önergesi, ülke ekonomisi, komşularımız ve batılı ülkelerle ilişkiler gibi konu başlıklarında açıklama yaptı.
KADINA ŞİDDET GELENEKSEL BİR HAL ALDI…

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, kadına yönelik şiddetin iki yönü olduğuna vurgu yaparak; “Bir tanesi kadına yönelik şiddetin geçmişten beri uygulanan bir yöntem olması. Ne yazık ki geleneksel bir hal almıştır. Geçmişte iletişim araçlarının bu kadar yaygın olmaması nedeniyle pek çoğundan haberdar olamıyorduk. İkincisi Türk kadınının edilgen bir yapısı var. Ne yapayım başımda bir koca var, o olmazsa aç kalırım anlayışı da egemendi. Ama hem iletişimin gelişmesi, hem de kültürel düzeyimizdeki artış, hem kadının kendine olan güveni ve iş gücüne katılmasından dolayı duyduğu özgüven ile bu tip olaylar kamuoyuna daha sık yansımaya başladı. Kadın örgütlerinin de bu konudaki katkılarını unutmamak lazım” dedi.

CUMHURİYET HASAR GÖRDÜ…
Cumhuriyetin hasar gördüğünü ve cumhuriyeti yeniden tamir ederek o şaşaalı günlerine döndüreceklerini söyleyen Aldan “Bu toprakların ortak bir değeri var o da Mustafa Kemal Atatürk. Onun bize bıraktığı bu topraklarda onun adını hep yaşatacağız. Bunun yanında evrensel dünyaya da güzel gözlerle bakacağız. Yaşamımızda sevgi olmalı bundan sonra” ifadelerini kullandı.

CHP-Bodrum-İlçe-Örgütü-vekillerFAİZ ARTARSA PİYASA KİLİTLENİR…
Doların son günlerdeki hızlı çıkışla 2019 veya 2020’de ulaşması gereken seviyelere ulaştığına ve 3.50 liraya yaklaştığına dikkat çeken Aldan şu değerlendirmeyi yaptı:
“Açmaz şöyle bir noktada, dövizin düşmesinin tek yolu merkez bankasının faiz arttırması. Merkez bankası bu artırımı yaparsa araç veya konut satışları otomatikman duracaktır. Faiz yükseldiği zaman kimse krediyi çekmek istemeyecektir. Bu bir durgunluk anlamına gelecektir. Faiz artırarak dolar düşerse yabancı yatırımcıların hepsi de çıkıp gidecektir”

NEDEN 15 TEMMUZDAN SONRA SURİYE’YE GİRDİK?…
Dış politikada Türkiye’nin büyük bir istikrarsızlık içerisinde olduğunu öne süren Ömer Süha Aldan, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz’a kadar bekledik, 15 Temmuz’dan sonra ne hikmetse Suriye’ye girdik. Kürt koridorunu oluşturmama adına girdik ama şu anda terörist devlet dediğimiz Esad güçleri karşımızda, IŞİD teröristleri karşımızda, PYD teröristleri karşımızda. Zaman zaman birbirleriyle çatışan 3 yapıyla karşı karşıya kaldık. Bir gün önce Membiç’e biz gireceğiz diye bir açıklama yapıldı. Sayın Genelkurmay başkanı Kilis’e sınıra gitti ama birdenbire ne yazık ki önceki akşam kimliği belirsiz bir saldırıda 5 şehit verdik. Resmi açıklama Suriye devletinin aracı, uçağı falan dendi. Acaba gerçekten öyle mi? Acaba Amerikan uçağı mı?” Rusyayı karşına alıyorsun, Amerikayı karşına alıyorsun. Böyle bir tablo var. Dış politikada böyle bir sıkıntı var. Rusya ile ilişkileri düzelttik dedik. Fakat Ruslar bize boyna buğday satıyor ama bir tane domatesimizi almıyorlar. Domates üreticimiz güç durumda. Arap dünyasına da ihraç edemiyoruz. Türkiye içinde de nereye gideceği belli olmayan bir terör yapısı var. Biz de oturmuş başkanlık sistemini tartışıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük olağanüstü bir krizini yaşıyoruz. En sıkıntılı sürece girdik. Hepimiz buna hazır olalım. Ne yazık ki Türkiye’yi büyük bir kaos bekliyor. Bunu söylerken üzülüyorum ama tablo bunu gösteriyor.” 

AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN DURUMDAN HABERİ BİLE YOK…
Ömer Süha Aldan, geçtiğimiz günlerde siyaset gündeminin en büyük tartışması olan ve gelen tepkiler üzerine hükumet tarafından komisyona geri çekilen cinsel istismar önergesinin geri çekilmesinde kendisinin ve CHP’nin büyük payı olduğunu anlatarak:  “CHP 50-60 yaşındaki insanlara, 9-10 yaşındaki çocukların peşkeş çekilmesinin önüne geçmiştir. Bu çok önemli bir konu. Büyük bir toplumsal destek bulduk. Grup başkan vekilimiz bana o taslağı getirdiğinde hemen aklıma yıllar önce Fethiye’de savcılık yaptığım dönemde 65 yaşındaki bir adamın 12 yaşındaki bir kızla olan düğünü vardı, o geldi aklıma. O olayın soruşturmasını yapmıştım hemen o aklıma geldi. Dedim ki; ben buna kesinlikle karşı çıkmalıyım. MHP’li arkadaşlarla görüşerek durumu izah ettim. Sizin de bizim yanımızda olmanız lazım dedim. Maddeler de oylanıp geçiyor, bu sondan 3’üncü madde. Bir çaremiz yok, konuşma yapmam lazım, konuşma yapmam için de değişiklik önergesi vermem lazım. Bulduğum ilk kağıda el yazısıyla değişiklik önergesini yazdım ve tam madde gelene yakın konuşma hakkını elde ettim ve kürsüye çıktım. Konuşmamda bu maddenin doğuracağı zararlara değindim ve AKP’li milletvekilleri de şok oldu. Onların da bir şeyden haberi yoktu” dedi.  Aldan, bazı Ak Partili milletvekillerinin vicdanı el vermediği için salonu terk ettiğini ve bu yüzden çoğunluğun sağlanamadığını söyledi.

BAŞKANCILIK OYNUYORLAR…
Son olarak başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Ömer Süha Aldan “Ben bu işin sonuçlanacağını hiç düşünmüyorum. Siyaseten iki taraf da oynuyor. Yeni bir erken seçimi ne AKP ne de MHP istiyor. Bunu yapmamak adına böyle bir başkanlığı tartıştırıyorlar. Bu iki parti toplumda dinci-ırkçı bir blok yaratmaya çalışıyorlar ama o da olmuyor. Ben bu iki partinin başkancılık oynadıklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

CHP-Bodrum-İlçe-Örgütü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.