Bodrum Gündem

HAYALLERİMİZİ BODRUM’DA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ…

HAYALLERİMİZİ BODRUM’DA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ…

efe-bezci--besa-holding-yönetim-kurulu-üyesiGenç İş İnsanı Efe Bezci:

HAYALLERİMİZİ BODRUM’DA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ…

Yaklaşık 50 yıldan bu yana özellikle Başkent Ankara’da inşaat projeleri üreten BESA Grup, Gündoğan’da başladıkları BESA Bodrum projesiyle Bodrum’a adım attı. BESA Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, yılların tecrübesini Bodrum’a taşıyacak olmanın heyecanı içinde olduklarını ifade ederek, “Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız BESA Bodrum projesi, Türkiye’nin incisi Bodrum’a çok yakışacak” dedi.

Genç yaşına karşın büyük projelerin sorumluluğunu yüklenen Efe Bezci ile Bodrum’a dair söyleştik…

-Genç yaşına karşın, iş dünyasında ve özellikle de inşaat sektöründe bilinirliği ve tanınırlığı oldukça yüksek olan bir işadamı Efe Bezci. Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1990 yılında Ankara’da doğdum. Liseyi birincilikle bitirdim. Üniversiteyi ise TOBB Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde tamamladım. Üniversite eğitimim sırasında, New York’ta 3,5 ay süre ile Mimarlık Staj eğitimi aldım. Eğitim aldığım dönemde TOBB ETÜ’ye bağlı Ekonomi ve Genç Girişimciler topluluğuna da 3 dönem başkanlık yaptım. Yaklaşık 8 yıldır aktif bir şekilde Besa Grup bünyesinde çalışıyorum. Ayrıca Besa Grup iştiraki Foniva Telekomünikasyon Yönetim Kurulu Üyesi; Panora ve Armada Alışveriş Merkezlerinin işletmesinde yer alıyorum. Bunun dışında 21 yaşımda Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) üyesi, 22 yaşımda ise TÜGİAD Yönetim Kurulu üyesi oldum. Aktif görevime de halen devam ediyorum.

efe bezci Besa Holding Yönetim Kurulu Üyesi (4)-Son yıllarda inşaat ve emlak sektörünü ne durumda? Sektör ile ilgili sizin değerlendirmeleriniz çok önemli ve yol gösterici olacaktır diye düşünüyorum…

İnşaat, Türk ekonomisinin en önemli yüklenicisi, ekonomiyi taşıyan lokomotif durumunda. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etki eden inşaat sektörü son 10 yılda önemli gelişmeler gösterdi. İnşaat firmaları klasikleşen konut anlayışından çıkarak daha modern kurgulanan, konut sahiplerinin sosyal yaşamına da katkı sağlayacak yapılar hayata geçirmeye başladı. Öncelikle büyükşehirlerde yaygınlaşan “marka proje” kurgusu yavaş yavaş Anadolu’yu da etkisi altına almaya başladı. Önümüzdeki dönemde de sektördeki bu yenilenmenin devam edeceğini öngörüyoruz. Biz BESA Grup olarak neredeyse 50 yıldan bu yana, inşaat sektöründe ciddi projelere imza atan bir firmayız. Ankara’da başladığımız inşaat maceramızı şu an Türkiye’nin çok sayıda farklı bölgesine taşımanın onurunu yaşıyoruz. Bu bölgelerden biri de ülkemizin incisi, tatil cennetimiz Bodrum.

-Bodrum sizin için ne ifade ediyor? Bodrum’da çok büyük bir yatırım için geçtiğimiz yıl kolları sıvadınız. Projenizden bahsedebilir misiniz?

Bodrum’un tüm Türkiye için olduğu gibi BESA Grup açısından da çok büyük önemi var. Halikarnas Balıkçısı’nın dediği gibi Bodrum’u ‘nasıl atlatsam, nereden başlasam’ bilemiyorum. Tatillerimizin büyük kısmını geçirdiğimiz, mutlaka tatil zamanı olmasa da iş stresinden uzaklaşmak için tercih ettiğimiz Bodrum’da olmak bize gerçekten mutluluk veriyor. Hayallerimizi Bodrum’da gerçekleştiriyoruz diyebilirim. BESA olarak böylesine önemli bir bölgede proje geliştirmek de uzun zamandır üzerinde çalıştığımız projeler arasındaydı. Sonuç olarak Gündoğan bölgesinde 150 dönüm alanda, denize sıfır 350 villa ve otelden oluşan BESA Bodrum projemize start verdik. Projemiz, 1,5 kilometrelik sahil şeridiyle de Bodrum’un en gözde projelerinden olacak. BESA Bodrum’u 2018 yılında sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız BESA Bodrum, Türkiye’nin en güzel bölgelerinden olan Bodrum’a çok yakışacak.

efe bezci Besa Holding Yönetim Kurulu Üyesi (3)-Bu yatırımınız için özellikle çevreye duyarlı yurttaşların tepkileri var. Bu konuda söyleyecekleriniz çok merak ediliyor.

BESA Grup, vizyonu ve misyonunu çevre üzerine kuran, hayata geçirdiği tüm projelerde çevre bilincini en üst düzeyde tutan bir firma. Her yapımızın çevreye duyarlı olmasına azami dikkat ediyoruz. Bodrum projemizi de bu anlayışla kurguladık. BESA Bodrum tamamlandığında, hayata geçirildiği alan hiç olmadığı kadar yeşil olacak.

-Çok klasik, lakin çok önemli bir soru ile söyleşimizi tamamlamak istiyorum; başarılı ve genç bir iş insanı olarak, gençlere tavsiyeleriniz nedir?

Öncelikle ne yapmak istediklerini çok iyi belirlemeliler. Başarı zor bir süreç. Ayrıca çok çalışmalarını öneririm. Çünkü çalışmadan hiçbir yere gelinebileceğine inanmıyorum. Kendi adıma konuşursam, şirketimizde görev yapmam kendi başarılarım sayesinde oldu. Şu anda bulunduğum konuma aile üyesi olduğum için değil, çalışmalarım ve azmim sayesinde geldim. Mutlaka “çalıştığım iş yerine ne katabilirim, işimde nasıl daha iyiye ulaşabilirim” düşüncesinde olmalılar. Sizi geliştiren ve bir adım öne taşıyan bu düşüncedir. Bunun yanında yaptıkları işi sevmeleri de genç arkadaşlarıma verebileceğim en önemli tavsiye…

Yorumlar

  1. Sevinç Baştürk dedi ki:

    Besa firması bu proje için çetili burnunda denize 32 dönüm dolgu yaptı…konu yargıda ve dolgu kaldırılması konusunda karar var. Bodrum’un yerel gazetesi olarak bu konuyu biliyorsunuz ve bu tür bir röportaj yayınlıyorsunuz. Yazık siz gazeteciliği bırakın ve reklam sektöründe çalışın. Hanı Bodrum’a sahip çıkıyorduk ? Besa firmasında bu proje için reklam verme sözü alınız herhalde..