Bodrum Gündem

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ CHP’DE ÖRGÜTLENECEK…

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ CHP’DE ÖRGÜTLENECEK…
 chp-gençlik-kolları-genel-başkanı-emre-yılmaz-bodrum-ziyareti
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören CHP Gençlik Kolları üyeleri ile toplanarak örgütlenme stratejilerini oluşturmak üzere, Muğla’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ile yardımcısı Mustafa Evsen, CHP’nin Bodrum’da Bodrum ilçe gençlik kolları ile bir araya geldi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz “Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden sonra, Muğla’da da örgütlenme stratejilerini belirlemek amacı ile Muğla’ya geldik.” dedi.  
Bodrum Gündem Haber
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, örgütlenme stratejileri belirlemek ve çalışmaları başlatmak üzere Aydın’dan sonra Muğla’ya geldi.  Genel Başkan Yılmaz Muğla Gençlik Örgütü İl Başkanı Tufan erkan Yakar ile birlikte Bodrum ilçe örgütünü de ziyarette bulunarak yapılacak çalışmalar ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Genel Başkan Yılmaz, özellikle üniversite gençliğinin CHP çatısı altında örgütlenmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Toplantıya Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, geçmiş dönem İlçe Başkanlarından Osman Öneş, geçmiş dönem Gençlik Kolları Başkanı Bodrum Belediyesinin en genç meclis üyesi Niyazi Atare, İl ve ilçe gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı.

chp-gençlik-kolları-genel-başkanı-emre-yılmaz-bodrum-ziyareti-1BODRUM’DA GENÇLER HEM GENEL, HEM DE YEREL SİYASET YAPIYOR…

CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, genel başkan Emre Yılmaz’a hoşgeldiniz diyerek şöyle konuştu; “Biz Bodrum’da sevdası olan gençlerle birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şu an burada yaklaşık 15 yönetim kurulu üyem var. Hiç birinin bir çıkarı yok. Hepsiyle yıllardır beraberiz zaten. Bayrak asıyoruz, sandalye topluyoruz. Bundan da hiçbir zaman gocunmadık, gocunmuyoruz da. Gerektiği yerlerde genel siyaset, gerektiği yerde de yerel siyaset yapıyoruz. Umarım sizi bu gelişiniz Bodrum’daki genç arkadaşlarımıza bir ateş verir, bir heyecan katar.” 

Daha sonra söz alan Muğla Gençlik Kolları Örgüt Başkanı Tufan Erkan Yakar ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Evsen, birer kısa konuşma yaptılar. CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Evsen “Sol ve sosyalist düşünceye sahip Üniversite gençliğini CHP çatısı altında örgütleyeceğiz.” dedi.

chp-gençlik-kolları-genel-başkanı-emre-yılmaz-bodrum-ziyareti-3TAKIM ELBİSELİ SİYASET DEĞİL, SOKAK SİYASETİ YAPACAĞIZ…

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ise Türkiye’de iki yol olduğunu,  birincisinin saltanat sevdalıları, diğerinin ise cumhuriyet sevdalılarının yolu olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu; “Ya bugün gördüğümüz gericiler, tarikatı savunanlar kazanacak, ya da cumhuriyeti laikliği savunanlar kazanacak. Bizler laiklik ve emek politikaları üzerinde hareket eden bir gençlik olarak üniversite ayağını bir bakıma eksik bırakmış durumdaydık. Üniversitede CHP Gençlik Kolları’nın daha da büyümesi adına, daha da yükselerek vücut bulması adına merkezi bir politika kapsamında Muğla’ya geldik. Dün Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek daha farklı bir siyaset dilini geliştirmenin yollarını aramak için bu buluşmaların ilk etabını Aydın’da yaptık. Bugün de Muğla’dayız. Biz bugünden itibaren kravatlı takım elbiseli bir siyaset hayali değil, daha mütevazi, üniversite öğrencilerinden oluşan ve daha esprili bir siyaset yapabilmek için çalışıyoruz. 2013 yılındaki Gezi kuşağını tekrardan diriltmek ve o ruhun kaybolmadığı göstermek için yola çıkmış bulunuyoruz” 

CHP GENÇLİK ÖRGÜTÜNÜN YURT SORUNUNA BAKIŞI…

“Gençlik Kolları olarak özellikle Üniversite gençlerine yönelik yurt projeleriniz var mı?” şeklindeki sorumuza Başkan Emre Yılmaz şu yanıtı verdi verdi: “Bu konuyu merkezi politikalar üzerinde değerlendirmek gerekiyor. CHP’nin seçim taahhüdünde yer aldığı gibi; eğer iktidar olursak ilk 12 ay içinde tüm üniversitelerin yurt programı çözülecek. İktidara gelene kadar bu sorunu belediyelerimizle görüşerek aşmanın yollarını arıyoruz.”

CHP’Lİ BELEDİYELERİN AÇTIKLARI YURTLAR BASKI ALTINDA…

Konu ile ilgili olarak Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’de söz alarak yurt sorunuyla CHP’nin bakış açısı ve çözüm önerileri ile ilgili şu bilgileri verdi; “Bu konuda genel başkanımız “iktidarı bize 4 yıl verin, biz gençlerin yurt sorununu çözeceğiz” diyor. Şu anda tabi iktidarda değiliz. Yerel iktidarlar kanalıyla belli belediyelerde bir şeyler yapmak için gayret ediliyor. Ama CHP’li belediyelerimiz de gelir anlamında çok sıkıntıdalar var. Büyükşehir yasasından dolayı elimizde ciddi maddi sıkıntılar yaşanıyor. Elbette her şeye karşın yurt yapabilen belediyelerimiz var. Ancak yapabilen belediyelerimize merkezi hükümetin yaptığı baskılara da dikkatiniz çekmek isterim. Yani amaçları CHP’li belediyelerde değil bir yurt açmak, üniversite hazırlık kurslarını bile iptal ettirmeye çalışıyorlar.”

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar ise bu önemli konuda Muğla genelinde somut çalışmalar yaptıklarının bilgisini verdi. Muğla CHP Gençlik Kolları olarak 238 öğrenciye yurt ve pansiyon anlamında yardımcı olduklarını, Muğla’dan dışarı giden yaklaşık 150 öğrenciye de gittikleri yerlerdeki CHP gençlik kollarının yardımcı olduğunu aktardı.

Basın mensuplarının sorularının ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Muğla İl ve Bodrum İlçe Gençlik Örgütü üyeleri, Muğla genelinde ve Üniversitelerde örgütlenme stratejileri konusunda toplantılarına devam ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.