Bodrum Gündem

SPİN AVCILARI, CENNET KOY’DA BİR TON ATIK TOPLADI…

cennet koy spin avcıları temizledi (3)

50 kişiden oluşan Bodrum Spin Avcıları Cennet Koyda temizlik yaptılar. Bodrum Lions Kulübü ile Denizciler Derneği ve Alize’nin de destek verdiği etkinlik “Cennet, Cennet kalmalı” sloganı ile ikinci gez gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da bir grup Spin Avcısı, Cennet Koyu’nda adeta kıyıları işgal eden çöp yığınları toplamak üzere buluştu. Yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, kıyı temizliği yaptı. Cennet Koyu kıyılarından dört saatte yaklaşık 1 ton çöp toplandı. Toplanan atıklar, çöp arabalarıyla çöplüğe gönderildi.

cennet koy spin avcıları temizledi (2)Bodrum Lions Kulübü ile Denizciler Derneği ve Alize’nin de destek verdiği bu anlamlı etkinliği sırasında, atık teknesinin kıyıya yanaşamaması nedeni ile zor anlar yaşanırken, bir o kadar ilgin görüntülerin yaşanmasına sahne oldu. Grup üyelerinden bazıları denize girerek çöp torbalarını atık teknesine götürmek zorunda kaldı. Mimar, mühendis, veteriner, esnaf gibi birçok meslek grubundan Bodrum sevdalısı ve çevreye duyarlı, doğa tutkunu yurttaşların yer aldığı Spin Avcıları, yaklaşık dört saat süren kıyı temizliğinin ardından, sucuk ekmek ile kendilerini ödüllendirdiler. Spin Avcıları, “Cennet, cennet kalmalı” sloganıyla bu yıl ikinci kez gerçekleştirdikleri bu etkinliğe çok daha fazla doğa tutkununun destek vermesini beklediklerini ifade ettiler.

cennet koy spin avcıları temizledi (6)ATIKLARIN YÜZDE 80’İ HALAT ve BALIKÇI AĞLARINDAN OLUŞUYOR…

Spin Avcısı Nevzat Kanber, kıyıdaki çöplerin genellikle balık çiftliklerinin halatlarından ve ağlarından kaynaklandığını dikkat çekerek; “Görüldüğü üzere kıyılarımız katı atıklarca işgal altında, insan gücünün yettiği kadarını arkadaşlarımızla birlikte topladık. Fakat ileri ki dönemlerde yine aynı olacaktır. Çünkü denizden ekmek yiyip, çöpünü, atığını denize bırakanların çevre bilincinden uzak olduğunu üzülerek söylemek istiyorum. Kıyıdaki çöplerin yüzde 80’ini özellikle balık çiftliklerinin halatları, balıkçı ağları teşkil ediyor. İki mesajımız var; İlki “Başka bir Bodrum yok” ve diğeri de “Her bir koy çok değerlidir ve kaybedersek asla geri getiremeyeceğimizdir.” dedi.

Kamber “Cennet, Cennet kalmalı” şeklindeki sloganlarından yola çıkarak yeni bir slogan belirlediklerini kaydederek Artık yeni sloganımız “Bodrum’un kendisi cennet, cennette yaşıyoruz ve lütfen cennetimizin değerini bilelim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bodrum Spin Avcıları grubu her yıl bu etkinliği yapmaya devam edeceklerinin bilgisini de verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.