Bodrum Gündem

ÇOCUKLARLA, ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİK / Meral Saraçbaşı yazıları…

EKİNAMBARI MERAL SARAÇBAŞI (5)Meral Saraçbaşı – Bodrum 2016

Ekinanbarı Köyü şimdiki söylenişiyle Milas’ın bir mahallesi. Milas Bodrum Havaalanı’nın hemen dibinde. Havaalanına inen uçaklar köyün evlerini neredeyse sıyırıp geçiyor. Bodrum – Milas karayolundan yaklaşık 2 km. içerdeki Ekinanbarı köyünün sadece tabelasını görüyor anayoldan gelip geçenler.

Köydeki 40 civarında öğrenci, 1942 yılında yapılmış o günden bu güne de kapsamlı bir onarım geçirmemiş birleştirilmiş sınıflı Ekinanbarı İlkokuluna gidiyor. Okul Müdürü Yasemin Çakıcı ve arkadaşları, el ele vermişler, Okul-Aile Birliği, Muhtar, ihtiyar heyeti, köy halkı da yanlarında olunca çocuklara sevinçle koşacakları güzel bir okul yaratmaya girişmişler. Sosyal Medya üzerinden yapılan çağrıya, bu okulda okuyan eski mezunlardan, iş adamlarına, değişik kesimlerden destek gelmiş. Bize de el ele verilerek yaratılan bir güzelliği paylaşmak düştü.

9 Aralık günü bir coşkuya, bir şenliğe, bir imeceye tanık oldu köye gelenler.

Güneşli ama soğuk bir Aralık sabahı telaşlı bir koşturmacayla başladı güne Ekinanbarı. Bir kalabalık, yabancı yüzler vardı köyde alışılagelmişin dışında. Okul bahçesinde köyün yerlileri, öğretmenler, öğrenciler, herkes çalışıyordu. Sandalyeler dizilmiş, Eski okul binasının köşesinde kırmızı beyaz balonlarla süslü sahne hazırlanmıştı.  Bir yanda çocuklar için bir halı saha bayramlıkları içinde bir çocuk mutluluğuyla uzanırken diğer bir yanda kocaman tencereler, masa ve sandalyeleri özenle yerleştirilmiş sofralar da kurulmuştu.  Saat 11.00 de başlayacak törene (aslında şenlik desem daha doğru olacak) biraz erken gelmiştik. Okulun hemen yanındaki kahvede gelen konukların bazıları gibi kahvemizi içtik. Herkes güler yüzlüydü.  Belki hep öyleydiler belki de çocukları mutlu etmek için başlatılan imecenin sonucu onları da mutlu etmişti.

EKİNAMBARI MERAL SARAÇBAŞI (3)Saat 11 de okul müdürü Yasemin Çakıcı’nın sunuşuyla başladı şenliğin açılışı. Okul Aile Birliği başkanı Barış Ülkü, okulun tarihçesi hakkında bilgi verdi. Muhtar Halil Aydın, tüm doğallığıyla yüreğinden kopup gelen sözlerle teşekkür etti destek verenlere.

Ardından mikrofona gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yapılan işin önemini , 1. ortak akılla birlikte başarmak 2.Çocukları mutlu etmek 3. Eğitime destek 4. Ekinanbarı köyüne destek olmak üzere dört temel noktada topladı. Birlik ,beraberlik ve dayanışma içinde okula ve köye desteklerinin süreceğini belirtti. Milas M. Eğitim Müdürü İsa Bal ise, hepimizin ölümlü olduğundan, öbür dünyaya iyiliklerimizle gitmekten söz ederek, bu nedenle çeşme, cami, okul yapılması gibi işlerin hayırlı olduğunu dile getirdi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel ise bu davranışların güzel öncü davranışlar olduğunu, çevreye örnek olacağını belirterek tayini çıkması nedeniyle yurttaşlara teşekkür ederek vedalaştı. Garnizon Komutanı Hava Sistem Albay Cenk Eratac, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Haluk Baş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahadır İyilikçi,MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, STK temsilcileri ile kalabalık bir topluluğun katıldığı törende destek verenlere teşekkür plaketi verilmesinin ardından iki kız öğrenci çok anlamlı Başöğretmen ve Okulumuz şiirlerini coşkuyla seslendirdiler. Mifad Zeybek gösterisini, gençlerin türküleri, yerel sanatçı Hüseyin Çelik’in kemanı eşliğinde öğrencilerin tüm destek verenlere ellerindeki pankartlarla teşekkürü izledi. Törenin ardından büyükler keşkek, pilav ve ızgara balık kuyruğuna girerken çocuklar Yalnız palyaço  Bülent Fuat Aydoğan’la neşeli düşler alemine dalmıştı çoktan.

EKİNAMBARI MERAL SARAÇBAŞI (1)Çocukların neşe içinde koşacakları güzel bir okula kavuşması, katkı veren herkes gibi bizi de  sevindirmişti. Dönüş yolunda çocuklar kadar şendik ama arkadaşım Meltem Ulusoy ile aklımız hala Ekinanbarı köyündeydi.

Okulun bahçesinde mahzun duran eski okul binası da onarılsa, köy kadınlarının halk eğitim gördüğü derslikler düzenlense, yeterince derslik yapılıp Ekinanbarı köyü çocukları birleştirilmiş sınıflardan kurtulsa ne güzel olurdu. Bu ekip ve bu dayanışma ruhuyla o da olacak biliyorum. Belki biraz zaman alacak. Emeği geçen herkese  ve bu okuldan sayesine haberdar olduğumuz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden arkadaşımız Elif Yıldız Tığ’a  teşekkürlerimizle…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.