Bodrum Gündem

GÜNBATIMI SÖYLEŞİLERİNİN KONUĞU TURGUTREİSLİ MÜZİSYEN AİLE…

GÜNBATIMI-SÖYLEŞİLERİBodrum Heredot 3.Yaş Akademisi Derneği tarafından düzenlenen Günbatımı Söyleşilerinin dün akşamki konukları  Ayşegül Yazgan Batıgün, Numan Pekdemir ve Ezgi Anıl oldu.

Bodrum Gündem Gündem
TRT sanatçısı, Türk Sanat Müziği solisti Ayşe Yazgan Batıgün, İzmir ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrasında sanatçı ve müdürlük yapan ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığında Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı olarak da görev yapan Numan Pekdemir ile Ayşe Batıbek ve Avni Anıl’ın oğlu flemenko sanatçısı Ezgi Anıl konuk olduğu “Günbatımı Söyleşileri” nin sunuculuğunu yazar şair Hamdi Topçuoğlu’nun yaptı.
Bodrum Heredot 3.Yaş Akademisi Başkanı Selçuk Şahin Günbatımı Söyleşileri ile ilgili şunları söyledi  “Heredot 3.Yaş Akademisi bu yıl 7 yaşına girdi. Derneğimizde beş yüze yakın  üyemiz var. Hızla gelişen bir dernek ve  Türkiye’de de benzeri yok. Kitap okuma gruplarından konferanslara, yürüyüşlerden gezilere kadar çok çeşitli etkinliklerimiz var. Bu da kurucu üyelerimizden Hamdi Topçuoğlu’nun bir önerisiydi. Bundan sonra ayda bir kere günbatımında Bodrum’u değerlendiren kıymetli misafirlerimizi konuk edeceğiz. Onları tanıtacağız, onlarla birlikte ihtisas alanları neyse o konuda bilgi aktaracağız ve çeşitli aktiviteler gerçekleştireceğiz” dedi.
Günbatımı Söyleşilerinin konuklarından Türk Sanat Müziği solisti TRT sanatçısı Ayşe Yazgan Batıgün organizasyonla ilgili  ise şunları kaydetti: “Bugün buradaki etkinlik çok güzel bir etkinlik. Bizim ailemizde müziğe yatkınlık genetik olarak var. Profesyonel olarak önce ben TRT sanatçısı oldum. Sonra Numan Pekdemir Senfoni sanatçısı oldu. Sonra da benim oğlum Ezgi Anıl peşimizden geldi ve Flemenko gitar sanatçısı oldu. Müzisyen olmak, sanatçı olmak güzel bir olay. Numan ve Ezgi ile böyle bir programda bulunmak beni haliyle duygulandırdı” dedi.
Konuk sanatçılardan Numan Pekdemir  “Ayşe abla, Ezgi ve ben aynı aileye mensup insanlarız. Her ne kadar farklı müzik alanlarında çalışmış olsak da netice itibariyle müzisyeniz, Turgutreisliyiz. Hamdi bey böyle bir organizasyona davet etti ve geldik. İnşallah güzel bir sohbet toplantısı olacak. Düzenleyenlere çok çok teşekkür ediyoruz. Umarım gelecekte çok daha büyük sanatsal aktivitelerin içinde oluruz.”  Dedi.
Türk Sanat Müziği solisti TRT sanatçısı Ayşe Yazgan Batıgün’ün oğlu ve Flemenko sanatçısı Ezgi Anıl ise şunları dile getirdi:  “Böyle bir organizasyona aynı aileden müzisyenler olarak katılmak çok hoş bir duygu. Hem sohbet edeceğiz, hem de hep birlikte şarkı söyleyeceğiz. Son derece mutluyuz tabi ki.”
Bodrum Heredot 3.Yaş Akademisi Derneği’nin kurucu üyelerinden şair yazar ve geçmiş dönem Bodrum Kent Konseyi Başkanı  Hamdi Topçuoğlu da “Bugün keyifli vakit geçireceğiz. Amacımız sadece hoş vakit geçirmek değil, aynı zamanda bilgilenmek. Kim kimdir, nasıl yetişmişlerdir, bu düzeye nasıl gelmişlerdir öğreneceğiz. Elbette onlardan alacağımız düşünceler, fikirler bilgiler olacaktır.” ifadelerini kullandı.  Topçuoğlu ülkemizde yaşanan terör olaylarına atıfta bulunarak konuşmasına şöyle devam etti “Aramızdan ayrılan çocukların, kaybettiğimiz ana kuzularının yazarı olmak istemiyorum.  Böyle bir ülkenin şairi yazarı olmak gerçekten çok ağır. Dilerim hep güzelliklerin, şiirin, iyiliklerin yazarı oluruz” dedi.
Söyleşide konuk sanatçılar Bodrum’a, sanata, kendi yaşamlarına ve tecrübelerine dair pek çok konuda katılımcılarla sohbet gerçekleştirdi. Zaman zaman soru cevap şeklinde gerçekleştirilen söyleşilerde müzik dinletileri de yapıldı. Program sonunda sanatçılara çiçek takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.