Bodrum Gündem

COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ MİLAS ZEYTİNYAĞI’NA İLK TALEP TARİŞ’TEN GELDİ…

COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ MİLAS ZEYTİNYAĞI’NA İLK TALEP TARİŞ’TEN GELDİ…

coğrafi-işaret-tescilli-milas-zeytinyağı

Milas ilçesi sınırları içinde “memecik” türü zeytinden elde edilen zeytinyağına MİTSO tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınmasından sonra ilk teklif İzmir TARİŞ’ten geldi. İzmir TARİŞ, Milas Coğrafi İşaret belgeli zeytinyağı üretmek için MİTSO’ya öneride bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilçe sınırları içinde “memecik” türü zeytinden elde edilen zeytinyağına “Milas Zeytinyağı” adıyla Türk Patent Enstitüsü’nden Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alması üzerine, bu etiketle altında ilk zeytinyağı üretme teklifi S.S.Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ilk teklifte bulundu. TARİŞ, Türkiye’nin Coğrafi İşaret tescilli 5 zeytinyağından birisi olan Milas zeytinyağını coğrafi işaret etiketiyle üretmek istiyor.

MİTSO’nun, Milas zeytinyağına Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almasının ardından “Milas Zeytinyağı” etiketiyle zeytinyağı üretmek için ilk teklif İzmir TARİŞ’ten geldi. MİTSO’da düzenlenen Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin kamuoyuna açıklanması töreni için İzmir’den gelerek bir konuşma yapan TARİŞ Kooperatifler Birliği Genel Müdür Yardımcısı Işıl Çillidağ, toplantıda ilk teklifi MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e yaparak “Biz TARİŞ olarak Milas Zeytinyağı Coğrafi İşaretine talibiz. Milas Zeytinyağı Coğrafi İşareti ile zeytinyağı üretmeye hazırız. Bu konuda ilk teklifi yapıyoruz” diye konuştu.

Toplantının ardından S. S. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Cahit Çetin de MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i arayarak kutladı. Cahit Çetin de TARİŞ adına Milas Zeytinyağı Coğrafi İşaretiyle zeytinyağı üretmek istediklerini belirterek, Işıl Çillidağ’ın teklifini yineledi.

TARİŞ’ten gelen bu teklif üzerine çok memnun kaldıklarını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer, “Türk Patent Enstitüsü tarafından Coğrafi İşaret tescilli Milas Zeytinyağının TARİŞ tarafından üretilmesi konusunda ilk teklifi, bu sektörün en başta gelen kuruluşlarından TARİŞ’ten ve bu sektörün zeytinyağı konusunda anıtlaşmış bir ismi olan Sayın Cahit Çetin’den almış olmamız bizim için çok sevindirici ve gurur verici. Demek ki, Milas zeytinyağına Coğrafi İşareti almak için verdiğimiz emekler boşa gitmemiş. Kısa sürede Milas’taki diğer zeytinyağı üreticilerimizden de teklifler bekliyoruz. Coğrafi İşaret ile birlikte Milas Zeytinyağı, tarihinin en önemli takdir belgesini almış bulunuyor. Şimdi, tüm zeytinyağı üreticilerimizden bunun hakkını vermelerini ve kaliteli zeytinyağı üretmelerini bekliyoruz” dedi. Reşit Özer, TARİŞ’ten resmi teklif yazısı beklediklerini belirterek “En kısa sürede, daha zeytinyağının üretim mevsimi içindeyken TARİŞ ile anlaşma yapmayı umuyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.