Bodrum Gündem

CHP MUĞLA ÖRGÜTÜ BODRUM’DAN HÜKUMETE ÇAĞRI YAPTI; ARTIK YETER!!!

chp il ve ilçe başkanları bodrumda (11)

CHP Muğla İl ve İlçe Başkanları tarafından Bodrum’da ortak bir basın açıklaması yapıldı. Terör saldırıları ve ekonomik kriz ile ilgili hükumet sert bir dille eleştirilirken, “Bu hükümet derhal İSTİFA etmelidir. Başka da çare yoktur. Tek çare var o da CHP’dir.”

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve CHP’nin 13 İlçe Başkanı Bodrum’da bir araya geldi. Önce Bodrum belediye Başkanı ile bir araya gelerek çeşitli konularda değerlendirmeler yapan başkanlar, CHP Bodrum İlçe Binasında bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasının ardından da toplantılarına devam eden CHP Muğla örgütü, başta terör saldırıları ve ekonomik kriz olmak üzere bir çok konuda görüş alışverişinde bulunarak strateji ürettikleri kaydediliyor. CHP Muğla Örgütünün son dönemde yoğun bir çalışma içinde oldukları gözleniyor.

Kayseri’de gerçekleşen terör saldırısı nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Dalaman İlçe Başkanı Kamil Ayhan Öner, Datça İlçe Başkanı Aytaç Kurt, Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Kavaklıdere İlçe Başkanı Mehmet Gülhan, Köyceğiz İlçe Başkanı Nazmi Ünoğlu, Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, Ula İlçe Başkanı Gültekin Sarıbaş ve Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek imzalı ortak bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen okudu.

Basın açıklamasına İl ve İlçe başkanları ile birlikte CHP Muğla Gençlik Örgüt Başkanı Tufan Erkan Yakar, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, İl ve ilçe yöneticileri de katıldı.

“Ya Başkanlık ya kaos diyerek ülkeyi bu hale getirdiler. Bir hafta önce yaşanan Beşiktaş olayının ardından yaşadığımız acıyı unutmadan bu gün yine sabah saatlerinde üzücü acı haberi aldık. Son bilgilere göre 13 şehidimiz, 55 yaralımız var. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” şeklinde başlayan açıklamada oldukça dikkat çeken noktalar yer alıyor.

chp il ve ilçe başkanları bodrumda (5)KİMSE GÜLEMİYOR, HERKES YARININDAN ENDİŞELİ…

CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen’in okuduğu basın açıklaması şu şekilde devam ediyor;

“Ülkemiz, maalesef çok sancılı ve çok karamsar bir tablo ile karşı karşıyadır. Sokakta otobüste dolmuşta kahvede velhasıl toplumun tüm katmanlarında mutsuzluk ve umutsuzluk hakim olmuştur. Kimsenin yüzü gülmüyor kimse yarınından emin değil. Tek Adamlık hevesi ve hırsının Türkiye’yi ne hale getirdiğini hepimiz görüyoruz. Bunca yaşanan can kaybı ve olaylara rağmen hükümet anayasa ve başkanlık sistemi derdine düşmüştür. Sadece biz değil tüm dünya dikkatlice izliyor. Ekonomide, dış siyasette, insan hak ve özgürlüklerinde başarı sağlayamadık ama terör ve insan hakları ihlalinde şampiyonluğu kimseye kaptırmıyoruz. Suikastlar cinayetler, canlı bombalar ve toplu katliamlar istikrarlı bir şekilde her gün artarak devam ediyor. Böyle bir yaşamı ne bu ülke, ne de ülkede yaşayan 80 milyon yurttaşımız hak etmiyor. Bir Kara bulut gibi üzerimize çöken bu anlayış ne içeride ne de dışarıda barışı, huzuru sağlayamamış; nereye yöneldilerse neye el sürdülerse hepsini bozmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana AKP iktidarı dönemindeki kadar kötü ve beceriksiz bir dış politika izlememiştir. Dış politikadaki durumumuz ekonomik durumumuzdan daha vahimdir. Dış politikada yapılan stratejik hatalar yüzünden dünyada itibarımız sıfırlandı.”

chp il ve ilçe başkanları bodrumda (10)TUTUKLU GAZETECİ SIRALAMASINDA DÜNYADA BİRİNCİYİZ…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Seymen’in okuduğu başkanlar ortak açıklamasında özellikle basın özgürlüğünün olmadığını ve muhalif seslerin hemen susturulduğuna vurgu yapılarak, Türkiye’nin tutuklu gazeteci sıralamasında neredeyse dünyada birincisi olduğunu kaydediliyor.

CHP başkanlarının ortak basın açıklaması şu ifadeler ile sona eriyor; “Ama artık bu ceket bu bedeni sıkmaya başladı. Mızrak çuvala girmiyor. İnsanların yüzü gülmez oldu. Yarına olan Umutlar Kalmadı. İnsanımız yaşama sevincini yitirdi. Bu hükümetin tek derdi var o da başkanlık. Yeter Artık Yeter!!! OHAL ile yatıp OHAL ile kalkıyorlar. OHAL dediğiniz şey olağanüstü durumlarda müracaat edilen bir yöntemdir ve hukukidir. Ülkemizde Olağanüstü Hal var mı? Var. Ancak bu hükümet OHAL’i ülkede düzen, huzur ve refahı sağlamak için değil işine gelen yasaları çıkarmak için uzatmaktadır. Gazi meclis devre dışı bırakılmıştır. Ülke Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetilir olmuştur. Anayasa askıya alınmış bu hükümet Anayasa suçu işlemektedir. Bu hükümetten bu ülkeye hayır gelmeyeceği açıktır. O nedenle bu hükümet derhal İSTİFA etmelidir. Başka da çare yoktur. Tek çare var o da CHP’dir.”

Basın açıklamasının ardından CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve 13 İlçe Başkanı basına kapalı olarak toplantılarına devam ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.