Bodrum Gündem

YERLİ MALI HAFTASINDA KÖY ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİ…

Bodrum Bahçeşehir Okulları yerli malı haftası kapsamında yaptıkları Köy Şenliği etkinliğinde kardeş okulları için destek topladılar. Öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte böyle bir proje içinde yer aldıkları için veliler de çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Bahçeşehir Okulları Yerli malı Haftası etkinlikleri kapsamında okul bahçesinde “Köy Şenliği” yaptılar. Birçok geleneksel ürünün yer aldığı etkinlikte çocuklar mandalina ve mandalina kolonyası, lokma, keşkek, pilav gibi yiyecekleri belli bir ücret karşılığında satışlarını yaparken, büyükler de kanaviçe işli yastıklardan, tarlada kullanılan düven, yaba, diğren, antika ahşap ürünler vb. gibi bir çok ürünü satışa sunarak, kardeş okul için bir fon yarattılar.

bodrum bahçeşehir okulları köy şenliği ve yerli malı haftası etkinliği (24)Bodrum Bahçeşehir Okulları Müdürü Barış Anıl Çakır bu etkinliği özellikle yerli malı haftasına denk getirdiklerini ifade ederek şu bilgileri verdi; “Özellikle yerli malı haftasına den getirdik. Çocuklarımız ile beraber yerli malı haftasını kutluyoruz. Onlara hem kültürümüzü hem de geçmişteki geleneksel ürünlerimizi, yerel değerlerimizi tanıtıyoruz. Tüketmenin yanında, üretiminde ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyoruz. Çocuklarımız hem ürettikleri ürünleri satıyorlar, hem de kardeş okulumuza destek olmak adına bir fon oluşturmuş oluyorlar.”

bodrum bahçeşehir okulları köy şenliği ve yerli malı haftası etkinliği (14)Bodrum Bahçeşehir Okulları Müdürü Barış Anıl Çakır kardeş okul olarak Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber bir devlet oklunu kardeş okul olarak seçtiklerini kaydederek “Robotik Bahçeşehir Okullarında uygulanan bir proje. Biz istiyoruz ki bu projeyi dışarıya da taşıyalım. Bu konuda daha önce bir etkinlik yapmıştık. Şimdi de bir devlet okulunda sürekli olarak aktarmak istiyoruz. Onlar da bu çalışmayı yapabilsinler diye. Bu projenin yıl boyunca sürebilmesine destek vermek için bu etkinliği yaptık.” dedi.

Bahçeşehir okullarının yerinde ve yaşayarak eğitim vermek gibi bir anlayışının olduğuna dikkat çeken Çakır “Aslında eğitimin temelinde olan bir şey bu. Hem yaparak, yaşayarak hayata geçirmeyi öğrenmek, hem de kendi kültürlerini ve değerlerini tanıyarak, üretimin içinde yer alarak ve elbette yabancı kültürleri de tanıyarak öğrenmesini sağlamak.” dedi.

Sabah 100:00’de başlayan Köy Şenliği etkinliğinde Bahçeşehir Okulları öğrencileri çeşitli gösteriler sunarken, veliler de öğrencilerin ürettiği ürünleri satın alarak Kardeş Okul için oluşturulacak projelere destek verdiler…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.