Bodrum Gündem

SIFIR FAİZLİ KREDİ İÇİN YANLIŞ ALGI YARATILIYOR…

SIFIR FAİZLİ KREDİ İÇİN YANLIŞ ALGI YARATILIYOR…

kosgep-sıfır-faizli-kredi-başvurusu-başladı-sistem-kilitlendi

Bodrum SMMM Odası Başkanı Barış Erdoğan kamuoyuna duyurulmak üzere yaptığı yazılı açıklamada, “KOSGEB tarafından KOBİ’ lere 50.000 TL’ ye kadar, sıfır faizli “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” verilecek.” Derken bu kredinin hazır bir kredi olmadığına da dikkat çekti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum SMMM Odası Başkanı Barış Erdoğan tarafından yazılı olarak yapılan basın açıklamasının başında “KOSGEB tarafından KOBİ’ lere 50.000 TL’ ye kadar “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” verileceği, bu destekten yararlanmanın ilk şartının KOSGEB veri tabanına kayıt yapılması, KOBİ beyannamelerin düzenlenmesi veya güncellenmesi olduğu, başvuru yapıldıktan sonra bankalar üzerinden kredi kullandırılacağı, bu kredinin faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağı,  kredi vadesinin ise ilk 12 ayı ödemesiz, kalanının üçer aylık taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 ay şeklinde faizsiz olacağı duyurulmuştur.” ifadeleri yer alıyor.

BU HAZIR BİR KREDİ DEĞİL…

Bodrum SMMM Odası Başkanı Erdoğan, açıklamasında bu kredinin hazır bir kredi olmadığını vurgulayarak “Kredi başvurusunun tüm bankalar kanalıyla yapılabileceği kararlaştırıldığından, her banka destekten yararlanmak isteyen işletme sahiplerinden farklı belgeler istemekte ve kamuoyuna sanki kredilerinin hazır olduğu algısı yaratılarak, mali müşavirlerin gerekli bilgi sistem kaydını yaptıktan sonra kredilerinin kullandırılacağı gibi yanlış bilgilendirmeler yapılmaktadır.”  dedi.

Barış Erdoğan Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkanı seçildi (2)BİZLER HİÇ BİR KURUMUN YARDIMCI MEMURU DEĞİLİZ…

Erdoğan, bankaların, kredi için gerekli belgelerin hazırlanmasını ve gerekli veri girişini mali müşavirlerin doğal görevi olarak görüp konuyu mali müşavirlere havale etmekte olduğunu ve onların bu işi yapması gerektiğini söylediklerini, ancak bu durum mali müşavirler ile müşterilerini karşı karşıya getirmekte, meslektaşları arasında da haksız rekabete neden olmakta olduğunu kaydetti. Başkan Barış Erdoğan böyle bir yanlış algı yaratıldığına dikkat çekti ve sert bir ifade ile; “Meslektaşlarımız hiçbir kurumun yardımcı memuru değildir. 3568 sayılı meslek yasamızda meslektaşlarımızın belirlenen görevleri arasında bilgi güncellemesi veri girişi yoktur. Veri girişi bilgi güncellemesi olsa olsa krediyi veren banka ile ilgili kurumların KOSGEB’ in görevi olmalıdır.” dedi.

SİSTEM SORUNLU GİRİŞ YAPILAMIYOR…

Başkan Erdoğan mükellefleri ile karşı karşıya kaldıklarını da kaydederek; “Buna rağmen mükelleflerine yardımcı olmak isteyen Mali Müşavirler, istenilen belgeleri hazırlamak ve KOSGEB veri tabanına gerekli bilgileri girmek istediklerinde, zaten sınırlı sürede sınırlı KOBİ’ye verilecek kredi için, sistemin çalışmaması ya da sorunlu çalışması problemi ile karşılaşmaktadırlar. Yılsonu işlemleri nedeniyle zaten çok yoğun bir mesai harcayan meslek mensuplarımız, bir de işletmelerin verilerini çalışmayan ya da sorunlu çalışan veri tabanına girmekle mesai kaybetmektedirler. Bu durum Mali Müşavirleri adeta isyan etme noktasına getirmiştir.” uyarısında bulundu.

sifir-faizli-50-bin-tl-kredi-kosgeb-kredi Bodrum muhasebecilerini isyan ettirdiBAŞVURU İÇİN MAKUL BİR SÜRE VERİLMELİ…

Bodrum SMMM Odası Başkanı Barış Erdoğan açıklamasını “Bu bağlamda; KOSGEB tarafından KOBİ’lere tanınan destek için makul bir süre verilmesinin ve en önemlisi sorunsuz çalışan bir sitenin acilen oluşturulmasının ve kamuoyuna doğru bilgi verilmesinin mağdur olan tüm taraflar için en doğru davranış biçimi olacağı kanısındayız.” ifadeleri ile tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.