Bodrum Gündem

32 BİN LİRA ECRİMİSİL İLE 5 MİLYONLUK RANT…

iskender doğer 32 bin lira ecrimisil ile 5 milyonluk rant 2Bodrum’un iş ve siyasetinin yakından tanıdığı İskender Doğer, darp edilen oğlu Dağın Doğer ve avukatı Emre Atmaca ile birlikte bir basın açıklaması yaparak; 31 Temmuz’da spor yaptığı sırada Halikarnas Disko’nun Paşatarlası tarafında ruhsatsız olduğunu iddia ettiği büfenin çalışanları tarafından dövüldüğü ve bu olayın da adli makamlara intikal ettiğini kaydetti. Çıkan kavga sözkonusu bölgede büyük bir rantın olduğunu ortaya çıkardı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Avukatı ile birlikte bir basın açıklaması yapan Bodrum’un iş ve siyaset yaşamının tanınmış siması İskender Doğer, Bodrum Belediyesi hakkında da Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu açıklandı. Söz konusu büfenin ruhsatsız olduğunu iddia eden Doğer “Kamusal alanların peşkeş çekilmesi durdurulmalıdır. Belediye’ye ait alanlarda hukuksuz uygulamalara ve kişiye özel uygulamalara derhal son verilmelidir.” ifadelerini kullandı. Sözkonusu büfenin işletmecisi ise kavgadan haberi olduğunu ve çok üzüldüğünü söyledi.

31 Temmuz’da İskender Doğer’in oğlu 20 yaşındaki Dağın Doğer ve birkaç arkadaşı ile halka açık basketbol sahasında spor yaparken Vedat Büfe çalışanları tarafından sahayı boşaltıp oradan ayrılmalarını istenmiş.  Dağın Doğer ise bu duruma itiraz ederek spor yaptıklarını söyleyince, genç sporcu kaçak olduğu iddia edilen Vedat Büfenin çalışanları H.K. ve M.M.E. adlı şüpheliler tarafından dövülerek hakarete maruz kalmış. Dağın Doğer’in şikayetçi olması üzerine, genç sporcu Dağın Doğer’i dövdüğü ve hakaret ettiği iddia edilen şahıslar, Emniyet Müdürlüğüne götürülerek ifadeleri alındı. Meydana gelen olay ile ilgili hukuki süreç devem ederken, İskender Doğer sözkonusu büfe ve Bodrum Belediyesi ile ilgili imara ve iskana aykırı bir yapılaşma olduğu ve yetkililer tarafından korunduğu gerekçesiyle Bodrum Belediyesi hakkında da Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu açıkladı.

iskender doğer 32 bin lira ecrimisil ile 5 milyonluk rant 4SPOR YAPARKEN DÖVDÜLER…

İddiaya göre spor yaptığı sırada sözkonusu kaçak büfenin çalışanları tarafından darp edilen ve hakaret uğrayan 20 yaşındaki Dağın Doğer olayı şöyle anlattı; “Biz içeride basket oynuyorduk, içeride bir köpek vardı, onu dışarı bıraktık. Daha öncesinde sormuştum bu köpek kime ait diye, kimse cevap vermedi, ben de dışarı saldım. Daha sonra köpekle beraber bir adam geldi. Ben de sordum; ‘Beyefendi köpek sizin mi?’ diye. ‘Evet benim, ne olacak dedi?’ Zaten söylem bu şekilde başladı. Ben de ‘-Burada çocuk var dışarı bağlasan olmaz mı? dedim. Bağlayamam ipi yok diyerek devam etti. En son sizin ne işiniz var burada demeye başladı. Ben de ‘-Burası basket sahası, basket oynamaya geldik.’, derken bıçak çıkardı, üstüme gelmeye başladı. Ben de ne yapacaksınız, saldıracak mısınız? dedim, adamı ittirdim ve bir anda farkına varmadan çevreden gelenlerin darbesiyle yerde kaldım. Daha sonrasını çok hatırlamıyorum. En son ayağa kalktığımda daha da büyüyordu, etraftan gelenler vardı. Çocuğun bağırmasıyla olay bitti ve ayrılmak durumunda kaldık.”

iskender doğer 32 bin lira ecrimisil ile 5 milyonluk rant 132 BİN LİRA ECRİMİSİL İLE 5 MİLYONLUK RANT İDDİASI…

Avukatının ofisinde yaptığı basın açıklamasında olayın sürecini anlatan İskender Doğer yıkım kararı çıkartılmasına karşın büfenin hala açık olduğu ve işletilmeye devam ettiğini kaydetti. Doğer; “Dört buçuk aydır sürekli belediye, kaymakamlık, adliye yazıyoruz, çiziyoruz, bu süreçte öğrenebildiğimiz şey şu; 32 bin lira kira ile yılda yaklaşık 5 milyon lira gelir sağlayan bir işletme oluşturulmuş. Böyle bir işletme veya böyle bir yapı yok. Zaten vergileri elimde. Sonuç itibariyle biz buranın yıkım kararını BİMER’den çıkardık. Ama biz yıkım kararını uygulatamıyoruz, yıkım kararının çıkmasından sonra muazzam bir kenetlenme, sahiplenme ve bu ticari kondunun önüne belediye ve belediye çalışanları yattılar. Bu masum bir vatandaşın balkonunun yıkılması olayı değil. 32 bin liraya, 5 milyon liralık bir rant kapısı, nemalanma var, büyük bir para var. Biz bunun peşini bırakmıyoruz ama bizim bu konuda yol almamıza müsaade edilmiyor, engelleniyoruz. BİMER’de bu konuda yanlış yönlendiriliyor. Belediye BİMER’e sigara ruhsatı var diyor. Önüne yatıyorlar. Bu birinci olay değil, burada bir çetecik var ve belediyenin buradakilerle kucaklaşması var. Poz poz resimleri var. Şu anda bu konunun takipçisi olması gereken belediyenin bu işi takip etmediği ve önüne yattığından dolayı biz belediyeden şikayetçiyiz. Belediye görevini yapamamaktadır.” dedi.

iskender doğer 32 bin lira ecrimisil ile 5 milyonluk rant 6Av.Atmaca: ÇOK CİDDİ MENFAAT İLİŞKİLERİ VAR…

Doğer ailesinin avukatı Emre Atmaca olayla ilgili çok dikkat çeken açıklamalarda bulunurken, ilgili şahısların aleni olarak bizlerin rant ilişkisi vardır işte buda fotoğrafı diyerek hodri meydan şeklinde demeç verebildiklerini kaydetti. Avukat Atmaca şunları söyledi; “Olay adli bir olay olmaktan çıktı. 19 yaşında 3 tane genç, bir tanesi 7 yaşında. Adli makamlara intikal eden bir olay var. Mart ayında da duruşması var. İş biraz Susurluk hikayesine döndü. Arkada çok ciddi menfaatlerin olduğu bir grup var. Bu grubun ne işlerle ilgilendiği açıkçası bizi ilgilendirmiyor ve bilgimiz dahilinde değil. Ama bizim öğrendiklerimiz korkunç, vahim olaylar.”

Atmaca Bodrum Belediyesinin kendilerine “İçki ruhsatı vardır, imar ve iskan konusunda bir bilgimiz yoktur, bir fikrimiz de yoktur” şeklinde bir yanıt verdiğini ifade ederek; “BİMER çok açık ve net bir karar alıyor. BİMER’den çok açık bir şekilde buranın imarının ve iskanının olmadığına dair bir karar geldi. Biz de bu karara istinaden Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunda bulunduğumuz kişiler Bodrum Belediyesi’nde görevli ve yetkili şahıslardır. Hemen bir hafta sonra İçişleri Bakanı açıklama yaptı. Dedi ki; Bodrum Belediye Başkanı hakkında bir soruşturma başlatıldı ve soruşturmanın içindeki birçok başlıklardan bir tanesinin de bu olduğunu öğrendik. Biz sonra öğreniyoruz ki benzeri durumdan birçok kişiye aynı menfaatler ve rantlar yaratılmış.” dedi.

Vedat Ergüven 2KAVGADA BENİM YEĞENİM DE VAR…

Kaçak olduğu ve büyük miktarda rant elde edildiği şeklindeki iddiaların muhatabı olan Vedat Büfe’nin işletmecisi Vedat Ergüven ise; burada bir kavganın çıktığını bildiğini, kavganın da köpek yüzünden çıktığını söyledi. Sözkonusu büfenin imara ve iskana aykırı olmadığını ifade eden Ergüven “Benim burada yasal olmayan hiçbir şeyim yoktur. Ben yıllardır sokakta kart sattım, ekmeğimi kazanmaya çalıştım, elimden geldiği kadarıyla kimseye de bir rahatsızlık vermem. Kavgada benim yeğenim var. O çocuk 20 yaşındaymış, gerçekten benim haberim yok. Eğer ki varsa evime gidemeyeyim.” dedi.

Konu ile ilgili olarak telefon ile görüştüğümüz Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Taner Uslu sözkonusu yer ile ilgili sürecin ve işlemlerin devam ettiğini ifade ederek konu ile ilgili bir açıklama yapmayacağını söyledi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.