Bodrum Gündem

ÜRETEN KADINLAR ÇYDD’NİN ŞENLİĞİNDE BULUŞTU…

 çydd-kermesÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi tarafından Mey Flower Organizasyon, Bodrum Belediyesi  ve OASİS Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi’nin destekleri ile düzenlenen el yapımı ürünlerden oluşan yılbaşı pazarı başladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem  

Üç gün sürecek olan pazarda, el yapımı olan, hediyelik eşyalar, takılar, giysiler ve yılbaşı kıyafetleri, çoğunluğu kadınlardan oluşan 64 katılımcının açtığı stantlarda satışa sunuldu.

Yeni Yıl Şenliği’nin yirmincisini düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını belirten Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Nadiye Sarıtosun, “Şu anda bu şenliğin açılışını yapıyoruz ama yüreğimiz yangın yeri. Ama biliyoruz ki bu sadece bir şenlik değildir. Kadınlarımızın ürettiklerini sergiledikleri ve satış imkanı buldukları bir etkinliktir. Özellikle son günlerde zaten eğlence yapmaktan ziyade bir araya gelmek, dayanışmak, birbirimizden güç almaktır. Şunu asla unutmayalım; bu uzun ve çetin yolda umutsuzluğa, yorgunluğa ve yılgınlığa asla yer yok. Bu ulusun kadınları başka ulusların kadınlarına benzemez. Burada gördüğünüz ürünlerin hepsi özgün el emeği ürünlerdir. Aklınıza gelebilecek her tür ürün var kadınların yaratıcılığını ortaya koyan ürünler var bu stantlarda. ” dedi.

ÇYDD’nin hazırladığı yeni yıl pazarında dikkat çeken ürünlerden biri mandalina dolması oldu. 12 yıldır Bodrum’da yaşayan Fadime Aslan, dört yıldır Bodrum mandalinasından zeytinyağlı dolma yapıyor. Aslan’ın yaptığı mandalina dolmalarının ünü tüm Türkiye’ye yayılmış bile. Özel televizyon kanallarından da davet alan Fadime Aslan, yaptığı dolmalarla ilgili olarak şunları söyledi “Bodrum mandalina dolması ile ilgili Türkiye Patent Enstitüsüne baş vurarak ürünümü garanti almakla kalmadım aynı zamanda Bodrum Mandalina Evi ismini de tescil ettirdim. Bununla birlikte uluslararası patent için de altı ay önce başvurularımı gerçekleştirdim, sonucunu bekliyorum. Bodrum’da turunçgillerin desteklenerek üretime kazandırılmasını ve Bodrum’un simgesi olan mandalina bahçelerinin yok olmasını istemiyorum. Yetkili mercilerce imalathane kurulursa eğer borumun tüm turunçgillerini üretime kazandırırız. Amacım bu” dedi.

Yeni yıl pazarının dikkat çeken bir diğer ismi ise İzmir’de yaşayan Belgin Yavuz. Belgin, hanım bundan beş yıl önce internetten “Kardeşini Seç” kampanyası ile başladığı maddi imkanı olmayan kız çocuklarının okumasına destek veriyor. Bir kız çocuk sahibi Belgin Yavuz, aslında İzmir’de yaşıyor. Fakat söz konusu kız çocuklarının okumasına destek olmak olunca Bodrum’daki kermese bile gelerek hazırladığı el işi ürünlerini satarak yol almaya çalışıyor. Yavuz Belgin çalışmaları ile ilgili şunları söyledi “Keçe ve polardan hazırladığım peçetelik, anahtarlık, kitap çantası, şaraplık, tava koruyucu gibi ürünleri satarak Van’ da ilköğretimde 3 ve Celal Bayar Üniversitesinde işletmede okumaya çalışan bir kızım var. Beş yıl önce internetten ‘Kardeşini Seç’ kampanyasından bütün şehirlerden çocukların seçildiğini fakat Van’dan hiç bir çocuğun seçilmediğini fark ettim. Etnik köken gözetildiğini düşündüm ve bu duruma üzüldüğüm için özellikle Van’dan 3 kız çocuğu seçerek 5 yıldır onların eğitim hayatına destek olmaya çalışıyorum. Kızların eğitimini erkek çocuklarından daha fazla önemsiyorum, çünkü kızlar eğitilirse toplum eğitilir. Her kız çocuğu bir anne adayıdır.” dedi.
ÇYDD tarafından organize edilen Yeni Yıl Şenliği Pazar gününe kadar açık.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.