Bodrum Gündem

AYHAN KARAHAN TAHLİYE OLDU…

AYHAN KARAHAN TAHLİYE OLDU…
ayhan-karahan-zafer-işareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yaklaşık bir buçuk ay önce tutuklanan gazeteci ve Bodrum Çevre Platformu Sözcüsü Ayhan Karahan, serbest bırakıldı.
Bodrum Gündem Haber
Ayhan Karahan geçtiğimiz Kasım ayında katıldığı bir basın açıklamasında yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler nedeniyle Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ifadeye çağrılmıştı. İfadesinin ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Ayhan Karahan tutuklanmıştı.
İki aydan bu yana cezaevinde bulunan Karahan’ın, Bodrum Adliyesi’nde görülen duruşmasına Ayhan Karahan’ın ailesi ve yakınları başta olmak üzere, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu da katıldı.
1 yıl 2 ay ceza alan Ayhan Karahan’ın cezası ertelenerek serbest bırakıldı.
Mahkemenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Karahan’ın avukatı Metin Kesikçiler şunları söyledi: “Kendisi Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla TCK 299 kapsamında yargılandı. Zaten 2 aydır tutuklu bulunuyordu. Bugün tahliyesi gerçekleşti. 1 yıl 2 ay ceza aldı ancak bu istinaf mahkemesinde itiraza tabii bir konu. Kendisi hakkındaki itirazımızı yapacağız. Cezaevine gönderildi ama yaklaşık 2 saat içerisinde salıverilecek ve tekrar aramıza geri dönecek. Savunmasında da belirtmiş olduğu üzere kendisi Cumhurbaşkanı’na hakaret etmediğini, Türkiye’deki 15 Temmuz ve 17-25 aralıktan sonra FETÖ ve anayasal düzene karşı olan tüm antidemokratik uygulamalara karşı bir söylemde bulunduğunu, bunun da ABD ve FETÖ ile alakalı olduğunu söyledi. Biz de ona binaen bir savunma yaptık. Durum bundan ibaret” dedi.
Bundan sonraki adli sürece de değinen Metin Kesikçiler, “1 yıl 2 aylık bir cezası var. Bu istinafa tabii, Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itirazlarda bulunacağız ve bekleyeceğiz. Bakalım istinaftan nasıl bir karar çıkacak” diye konuştu.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.