Bodrum Gündem

BODRUM BELEDİYESİ DENETİM KOMİSYONUNA ÜYE SEÇİMİNDE NELER OLDU?

BODRUM BELEDİYESİ DENETİM KOMİSYONUNA ÜYE SEÇİMİNDE NELER OLDU?

 

unnamedBodrum Belediyesi 2017 yılının ilk meclis toplantısını 21 gündem maddesi ve 3 önerge ile Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2017 yılı ilk meclis toplantısında 21 gündem maddesi ve 3 önerge ile başlayan Bodrum Belediyesi meclis toplantısı, önümüzdeki toplantıların hareketli geçeceği sinyalini verdi.

“Bodrum’daki Bu Kucaklama Bütün Ülkeme Örnek Olsun”…

Meclisin açılış konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ülkemizde yaşanan terör olaylarına atıfta bulunarak “Bu yıla girerken hepimizin yaşadığı gibi güzel ülkemizin üzerinde kara bulutlar da esti. Bir çok vatandaşımız canını kaybetti. Biz hep söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Bunlar bizim moralimizi bozmayacak, yıldırmayacak. Bu ülke, bu ulus, bu millet hepimizin bildiği gibi üzüntülerini de, sevinçlerini de paylaşarak çoğalacak. Ama bakıyoruz ki son günlerde birimiz üzülürken birileri seviniyor. Bu bizim güzel ülkemize yakışmayan görüntüler ve söylemlerdir. Biz nasıl Bodrum yarımadamızda din, dil, mezhep ayırımı yapmadan, kıyafet ayırımı yapmadan, yolda yürüyenlerin yürüyüş şekline karışmadan hep birbirimizi kucaklayarak yaşıyorsak Bodrum’daki bu kucaklama bütün ülkeme de örnek olsun. İnşallah 2017 yılı bu güzel ülkemdeki  kara bulutların bir an önce gitmesine vesile olur. Herkese yeni yılda sağlık, mutluluk, huzur ve ekonomik güzellikler diliyorum. “ dedi.

Bodrum’da Kömür Kullanmak Ve Satmak Yasaklandı…

Bodrum Belediyesi 2017 yılı Ocak ayı meclis toplantısında 21 gündem maddesine ek olarak CHP’li meclis üyelerinin verdiği ve oy çokluğu ile kabul edilen 2 önergesinin yanı sıra  bağımsız meclis üyesi Avukat Şakir Açıkgöz tarafından verilen ve oy çokluğu ile ret edilen bir önerge  ile toplam da 24madde görüşüldü.

CHP’li meclis üyelerinin imzaları ile belediye hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla ihtiyaç görülen toplam 34 adet iş makinesi ve araç alımı için İller Bankası A.Ş.’den kredi kullanılması ve krediye ilişkin iş ve işlemleri yapmak üzere belediye  başkanına yetki verilmesi 05.10.2016 tarihindeki mecliste oy birliği ile kabul edilmişti. Fakat kredi 2017 yılının Ocak ayında kullanılabilir duruma geldiğinden söz konusu maddenin prosedür gereği tekrar oylanarak karar alınmasına yönelik CHP’li meclis üyelerince verilen önerge yine oy birliği ile kabul edildi.

Bodrum sınırları içinde ısınma amacıyla kömür kullanılması sonu çevre ve hava kirliliğinin yanı sıra halktan da gelen şikayetler nedeni ile yarımadada mangal kömürü dışında kömür kullanılmaması ile ilgili CHP’li üyelerce verilen önerge oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Bodrum yarımadasında 04/01/2017 tarihinden itibaren mangal kömürü hariç hiçbir kömür çeşidi satılmayacak ve kullanılamayacak. Bodrum’da kömür satanlar ve kullananlar hakkında zabıta ekiplerince cezai işlem uygulanacak.

bodrum-belediyesi-ocak-ayı-meclis-toplantısı-2017-01Bodrum Belediyesi Denetim Komisyonuna Üye Seçiminde Neler Oldu?

Bağımsız Meclis üyesi  Avukat Şakir Açıkgöz tarafından verilen ve CHP’li meclis üyelerince ret edilen önergede; Bodrum belediyesinin 2017 yılı Denetim Komisyonunda çalıştırılmak üzere Mahkemelerde Bilirkişilik yapan uzmanlardan yararlanmasının mecliste görüşülmesi hakkında idi. Önergenin bağımsız meclis üyelerinin olur oyun karşı CHP’li meclis üyelerinin rey oyu ile gündem maddesi olarak görüşülmesi kabul edilmedi. Bununla beraber Bodrum Belediyesi 2017 yılı Denetim Komisyonu üyelerinin belirleneceği maddenin oylanması sırasında CHP’li meclis üyelerinden  Refik Ülgen, Seval Aktaş, Niyazi Atare ve Nurten Çakıcı Bıçak isimleri önerilirken, Bağımsız meclis üyelerinden Avukat Şakir Açıkgöz Denetim Komisyonuna aday olarak kendisini önerdi. Kapalı usul yapılan oylama sonucuna göre CHP’li  Niyazi Atare 28, Seval Aktaş 27,  Refik Ülgen 28, Nurtek Çakıcı Bıçak 28 oy alırken bağımsız meclis üyelerinden Erdinç Tekinkaya aday olmadığı halde CHP’li meclis üyelerinin  oyları ile 19 oy ve avukat Şakir Açıkgöz 9 oy aldı. Erdinç Tekinkaya işlerinin yoğunluğu nedeni ile böyle bir görevi yürütemeyeceğini belirterek istifasını dile getirdi. Şakir Açıkgöz yapılan oylama ile ilgili şu cümleleri kullandı “Denetim komisyonlarında bu işi uzman kişilerin yapması gerekiyor. Meclisimizde bu özelliği taşıyanlar varsa bunların seçilmesine de öncelik tanınmalı diye düşünüyorum. Benim hukukçu bir kimliğim var ki ben özellikle gönüllü olarak adayım dedim.  Bizim bağımsız gurubumuzda bu konularda hiçbir uzmanlığı bulunmayan birini de seçtikleri için CHP’li meclis üyelerini de te brik ediyorum. “  ifadelerini kullandı. Bağımsız meclis üyesi Hülya Aşkın yapılan oylama sonucuna itiraz ederek “Başkanım yeni yılda sizin Bodrum’u yönetme anlayışınızda neler değişti bilmek istiyorum. Bugüne kadar ihtisas komisyonlarına üye seçerken muhalefet olarak bizim de adayımız soruluyordu, şimdi ne değişti? “ dedi.

Diğer gündem maddelerine göre Bodrum Belediye Meclisi geçen yılda olduğu gibi Ağustos ayında tatile girecek. 2017 yılında Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri ile Belediye Meclisince oluşturulan komisyonlarda çalışan üyelere katıldıkları her gün için ödenecek Huzur Hakkı 2016 yılı rakamı olan 121 lira olarak kalacak. Belediyede boş bulunan  mimar, mühendis, avukat, veteriner ve tekniker kadrosunda çalışacak ilgili kişilerin çalıştırılmasına ilişkin sözleşmeleri yenilenirken net aylık ücretleri de alınan taban ücrete ek olarak  %10 zam olarak belirlendi. Bodrum Belediyesinin İşgaliye Komisyonuna Mehmet Durmaz, Özden Baysal, Naciye Tanrıkulu Filiz, Ali Demiröz, Mazlum Ağan seçilirken Bağımsız meclis üyesi Mazlum Ağan işgaliye komisyonunda görev almak istemediğini belirtti. .

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.