Bodrum Gündem

“MİLAS TEMİZLİK İŞÇİLERİ İŞİ BIRAKTI” HABERLERİNE BAŞKAN’DAN YANIT…

“MİLAS TEMİZLİK İŞÇİLERİ İŞİ BIRAKTI” HABERLERİNE BAŞKAN’DAN YANIT…

milas-temislik-işçileri-işi-yavaşlatma-eylemi-yapıyor-4

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Ocak ayı meclis toplantısının ardından bazı yerel gazetelerde ve sosyal medyada çıkan Temizlik işçilerinin iş bırakma eylemi haberleri ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Milas’ta Temizlik işçilerinin 2016 başından beri maaşlarını alamadıklarını ifade ederek, iş yavaşlatma eylemi yapıyorlar. Başkan Tokat ise iddia edildiği gibi işçilerin 4 maaşlarının içerde olmadığını ifade ederek; “Basında belirtildiği gibi 4 maaş alacakları yok. Sanırım içeride ya bir aylıkları kaldı ya da bir buçuk aylık maaşları.” dedi. Başkan Tokat yaptığı açıklamada, bu eylem ile aslında Milas halkının mağdur edildiğini söyledi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat sorunun 2019’a kada bu şekilde süreceğini ifade ederek; “Büyükşehir Yasası’nın getirdiği yeni bütçe ve düzenlemeler çerçevesinde belediyemizin karşı karşıya kaldığı durum nedeniyle bugüne kadar gerek meclisimizde, gerek personelimizle yaptığımız toplantılarda, gerekse daire amiri arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda, kimi zamanda yaptığımız açıklamalarla kamuoyu ile paylaşmaktan kaçınmadığımız içinde bulunduğumuz mali sorundur. Bu durum 2019’a kadar da böyle devam edecek görünüyor. Bizler elimizdeki tüm olanakları kullanarak personelimizi mağdur etmemeye, en azından asgari bir ölçüde bu sıkıntıyı sabitleyerek atlatmaya çalışıyoruz. 2019 yılından itibaren muafiyetler kalkacak, nereye hizmet götürürseniz karşılığını da alacaksınız. Dolayısıyla bu süreci bu şekilde götüreceğiz.” dedi.

milas temislik işçileri işi yavaşlatma eylemi yapıyorBaşkan Tokat işçilerin sorunlarını dinlemek için yanlarına gittiğini, ancak kimsenin konuşmadığını kaydederek şöyle konuştu; “Mağdur olan sadece temizlik işçiler değil, buna rağmen gelen her paradan ilk önce sayıca onlar kalabalık olduğu için onların maaşlarını ödemeye çalışıyoruz. O günlerde bir toplantı yapmak istediler, ben de başkan yardımcılarını ve birim amiri arkadaşımı gönderdim ancak onlar illaki başkan gelecek demişler ve ben de gittim. ‘Arkadaşlar buraya sizi dinlemeye geldim. Buyurun kim ne söyleyecekse dinliyorum’ dedim. Yaklaşık 5 dakika bekledim, hiç kimse tek kelime etmedi. Bunun üzerine ben bir kez daha durumu açıklayan bir konuşma yaptım ve oradan ayrıldım. Buna rağmen o tatsız hadiseyi yaşattılar. Aslında mağdur olan, cezalandırılan Milas halkıdır. Oysa halkı cezalandıramazsınız. Zaten bu olayın hemen ardından kendilerine maaş ödemesi yapıldı. Basında belirtildiği gibi 4 maaş alacakları yok. Sanırım içeride ya bir aylıkları kaldı ya da bir buçuk aylık maaşları.” diyerek yaşanan süreci anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.