Bodrum Gündem

ÇYDD’NİN AĞABEYİ GÜNDÜZ SAYLAN VEFAT ETTİ…

ÇYDD’NİN AĞABEYİ GÜNDÜZ SAYLAN VEFAT ETTİ…

gündüz-saylan-çydd-bodrum

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin onursal başkanı merhum Türkan Saylan’ın, Bodrum’da yaşayan küçük kardeşi, 72 yaşındaki Gündüz Saylan, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti…
Bodrum Gündem Haber
ÇYDD’nin kurucusu ve onursal başkanı Türkan Saylan’ın küçük kardeşi, ÇYDD’nin de ağabeyi Bodrum sevdalısı Gündüz Saylan çağımızın amansız hastalığına yenik düştü. İki yıldan fazla bir süredir mücadele ederken, yeni yılın ilk haftasında hastalığının son aşamasında gelindiğini bildiren doktorlar tarafından hastaneye yatırılan Saylan 14 Ocak sabahı saat 05:30 sıralarında yaşama veda etti.

14 yıldan bu yana Bodrum Kızılağaç Mahallesinde eşi Ayla Saylan ile birlikte yaşamını sürdüren, iki evlat ve bir torun sahibi olan Saylan, makine mühendisiydi.

Ablası Türkan Saylan ile önemli projelere imza atmıştı. Gündüz Saylan ablası Türkan Saylan’ın 2009’da vefat etmesinin ardından da ÇYDD içindeki çalışmalarını yaşamının son günlerine kadar sürdürdü.

Güleç yüzü ile Bodrumlular tarafından da çok sevilen ve saygı duyulan Gündüz Saylan’ın cenazesi yarın Bodrum Adliye Camii’nde öğle namazından sonra cenaze namazı kılınacak. Saylan’ın cenazesi namazın ardından Kızılağaç Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek…

bodrum belediye meclisi haziran 2016 toplantısı (14)HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISINA KATILMIŞTI…

Gündüz Saylan Bodrum Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısına katılmış ve Türk Bilim Kadını Prof.Dr.Türkan Saylan adının Tepecik Camii yanında bulunan yeşil alana verilmesi kabul edilmesine çok sevinmişti…

İLGİLİ HABER:

PROF.DR.TÜRKAN SAYLAN ADI OY BİRLİĞİ İLE VERİLDİ…

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi’nin verdiği dilekçeye istinaden; Dünyanın en eski hastalığı olan Cüzzam hastalığının tedavisini bulan. Türkiye’yi karış karış gezerek bu hastalığı ülkemizden silen, bu çalışması ile Gandi Ödülünü alan ve kurucuları arasında olduğu ÇYDD yolu ile binlerce öğrenciye eğitim desteği sağlayan, Türk Bilim Kadını Prof.Dr.Türkan Saylan adının Tepecik Camii yanında bulunan yeşil alana verilmesi ve hakkında yazılacak Türkçe ve İngilizce bir metnin yer aldığı bir kaidenin de bulundurulması hususu görüşüldü.

Burada söz alan Meclis üyesi Taner Uslu kendisinin de ÇYDD bursu ile okuduğunu hatırlatarak, adının verilmesi ile bir nebze de olsa borçlarının ödenebileceğini kaydetti. MHP grubundan meclis üyesi Mustafa Paşalı’da bu önergeyi veren CHP grubunu tebrik ederek çok isabetli bir karar olduğunu söyledi.

CHP ve MHP’li meclis üyelerini oyları ile Türk Bilim Kadını Prof.Dr.Türkan Saylan adının Tepecik Camii yanında bulunan yeşil alana verilmesi kabul edildi.

Başkan Kocadon özellikle İngilizce metnin büyük yaptırılmasını önerdi. Başkan Kocadon, Müslüman ülkelerden de büyük bilim insanlarının çıkabildiğinin gelen yabancı turistlerce görülmesinin önemli olduğunu vurguladı…

Güle güle Gündüz Saylan. Gittiğin yerde nur içinde ol…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.