Bodrum Gündem

BODRUM CHE 2.DÖNEM GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

bodrum cumhuriyet halk evleri (18)

Bodrum’un önemli Sivil Toplum Örgütlerinden birisi olan Cumhuriyet Halk Evleri-Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği (TEGED) 2. Genel Kurulu yapıldı. İki yılın ardından yapılan Genel Kurulda yönetim kurulu üyeleri oybirliği ile seçilirken, yönetim kurulunun kendi arasında yaptığı seçim ile Bodrum CHE başkanlığına da Mehmet Ömer Girgin seçildi.

Bodrum Gündem Haber

İmece usulü olarak gerçekleştirilen yoğun altyapı çalışmaları sonucunda, 2014 yılında Mehmet Ömer Girgin başkanlığında dernekleşmişti.  2 seneden bu yana özellikle dar gelirli yurttaşların evlatlarına yönelik olarak, gönüllü öğretmenler ile yapılan eğitim çalışmaları dikkat çekiyor. Yüzlerce çocuk Cumhuriyet Halk Evlerinin eğitim ve sosyal etkinliklerinden ücretsiz olarak yararlanırken, bir çok çocuğunda eğitim masraflar yine dernek tarafından karşılanıyor.

bodrum cumhuriyet halk evleri (26)TEK LİSTE ve HOŞGÖRÜ İLKESİ İLE GERÇEKLEŞEN GENEL KURUL…

Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri Genel Kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun katılımı ile Gümbet Pazaryerinde bulunan dernek merkezinde gerçekleştirildi. Necip Yılmaz ve Naciye Tanrıkulu oybirliği ile Divan’a seçildi. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunmasının ardından, raporla ilgili görüşlere yer verildi. Bodrum Cumhuriyet Halk Evlerinin vefakar neferi Mehmet Ömer Girgin 2 yıllık süreçte yapılan çalışmaları aktarmasının ardından, ikinci dönem yönetim kurulu adaylar belirlendi.

bodrum cumhuriyet halk evleri faaliyetleri (2)İKİ YILDA YÜZLERCE ÇOCUK EĞİTİM ALDI…

Kurucu Başkan Mehmet Ömer Girgin genel kurulda yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Evlerinin amaçlarını ve hedeflerini şu şekilde sıraladı;  “Cumhuriyet Halk Evleri hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese açık, eşit, ücretsiz hizmet anlayışı ile her vatandaşın bireysel ve ailelerine ilişkin sorunlarına çözüm bulabilmelerine destek olabilmek, gelişimlerine katkı sağlayarak fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır. Üretilen hizmetlerle daha iyi anne-baba, daha başarılı öğrenci, daha donanımlı genç, daha farkında birey, daha sorumlu ve duyarlı yurttaş ve sonuç olarak daha mutlu insanların çoğalmasına katkı sağlanmasıdır. Cumhuriyet Halk Evleri, konusunda uzman gönüllülerden alınacak destekle yürümektedir. Eğitim ve danışmanlık hizmetleri başta olmak üzere, bölge halkından gelen talepler doğrultusunda pek çok konu ile ilgili ücretsiz hizmetler verildi, verilmeye de devam edecek.” dedi.

Cumhuriyet Halk Evleri-Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği (TEGED) 2. Genel Kurulunda yönetim kurulu üyeleri için yapılan oylama sonucu oybirliği ile;  yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler. Yönetim kurulu üyelerinin kendi aralarında yaptıkları ilk toplantıda ise Mehmet Ömer Girgin Bodrum Cumhuriyet Halk Evleri Başkanlığına seçildi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.