Bodrum Gündem

CHP MUĞLA ÖRGÜTÜ ‘‘AYAĞA KALKTI..’’

chp muğla ayağa kalktı

Muğla’da CHP’liler, TBMM’de ilk tur oylaması biten ve Başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifine karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla “Ayağa Kalkıyoruz” eylemi gerçekleştirdi…

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri, tüm Türkiye’yi Ocak ayının 16’sında saat 16.00’da, 17’sinde saat 17.00’de, 18’inde saat 18.00’de “Ayağa Kalkıyoruz” eylemi yapması için çağrıda bulundu.

Sosyal medyadan duyurusu “Nerede olursan ol, İçeride, dışarıda, derste, sırada, hep beraber diktaya karşı ayağa!” sözüyle yapılan anayasa değişikliği farkındalık eylemine, Muğla’dan da destek geldi.

3 gün sürecek eylemin ilk gününde CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Sandıkcıoğlu Başarır, Menteşe Kadın Kolları Başkanı Sema Gençoğlu ve partililer İl merkezinde ziyaret ettikleri kafelerde saat 16.00’da oturdukları yerden kalkarak, 2 dakika ayakta bekledi.

Vatandaşları da eyleme destek olmaya davet ettiler ve Halka anayasa değişikliğinin “diktatörlük” getirdiğini anlattılar. Halk da eyleme destek verdi.

CUMHURİYETİ KORUMAK İÇİN DİRENECEĞİZ…

Eylem sonrası konuşan İl Başkanı Mürsel ALBAN; “Ayağa Kalkıyoruz eylemi ile 18 madde ile meclisten geçirilmeye çalışılan adına Başkanlık dedikleri dikta rejimine karşı vatandaşlarımızı bilgilendirmek, farkındalık yaratmak, Ülkemizin geleceği için, Demokrasi için, Laiklik için, Cumhuriyet için, özgürlüklerimiz için Ayağa kalkıyoruz ve Mecliste mücadele eden Milletvekillerimize destek oluyoruz. Bizler itaat et rahat anlayışlı ile değil, ‘‘ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’’ anlayışı ile hareket ediyoruz. Getirilmek istenen Anayasa dikta rejimidir, bizler Cumhuriyet Rejimini korumak için sonuna kadar direneceğiz.” dedi.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen “Ayağa Kalkıyoruz” eylemi; ayın 17’sinde saat 17.00’de, 18’inde saat 18.00’de devam edecek…

Yorumlar

  1. Feridun Hayati Ünüvar dedi ki:

    KALKMAK.. KALDIRMAK.. OTURTMAK..!

    Nihayet bazıları, şimdiye kadar oturduklarını kabul edebildiler..
    Afferinn..
    Bakıyorum da ortalıkta, bayağı kıpraşanlar var.
    Tayyip bu..!
    Adamı, kaldırır da.. oturtturur da.. kıpraştırır da.
    Bakacağız, tedirgin olmuş kalkıkların, yapacaklarına..!

    KENDİ İRADESİYLE DOĞRULAMAYAN TIRNAKSIZLAR, BAŞ KAŞIYACAK, TIRNAK OLMUŞLAR.

    Onu, bunu bilmem.
    ”Tırnağın varsa, başını kaşıyacaksın” diye, boşuna dememişler.
    İnsan ; dayanıp dayanıp, kendi dizine dayanacak.
    Tabii kalkmak istiyorsa.

    Elbette bu sözlerim ”siyasetçiyim” deyip, bazarda gezen, bazı KALKIKLARA..!