Bodrum Gündem

ÇOK TARTIŞILACAK BİR İDDİA “TÜRKİYE TARIMSAL ÜRETİMDE DÜNYA BİRİNCİSİ…”

ÇOK TARTIŞILACAK BİR İDDİA “TÜRKİYE TARIMSAL ÜRETİMDE DÜNYA BİRİNCİSİ…”

Üreten Muğla Ortak Akıl toplantısı (2)

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Üreten Muğla Ortak Akıl” toplantısı düzenlendi. Muğla Valisi Amir Çiçek’te toplantıya katılırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan konuşmasında çok tartışılacak bir açıklama yaptı…

Bodrum Gündem Haber

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Bakanlık yetkilileri üreticilerle bir araya gelerek, sorunları dinledi.

Üreten Muğla Ortak Akıl toplantısı Muğla Valisi Amir ÇiçekToplantıda konuşma yapan Vali Çiçek, “Muğla bereketli toprakları, uygun iklimi, coğrafi konumu ile bitkisel ve hayvansal üretimde üreticiler için büyük avantaja sahip. Muğla yüzölçümünün %18’i tarım alanlarından oluşmaktadır. Çiftçilerimiz birçok ürünü yüksek kalite ve verimle üretiyor. İlimiz tarımsal üretim değerleri itibariyle örtü altı domates yetiştiriciliği, zeytin, nar, narenciye, badem, çam balı ve kültür balıkçılığı sektörlerinde öne çıkmış durumda.” dedi.

Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti; “Muğla, bazı ürünlerin üretiminde de Türkiye’de lider konumdadır. Artık daha fazla üreten, marka yapan, kaliteli ürün pazarlayan bir Muğla var. Biz çalışmaları bu yönde yürütüyoruz. Özellikle ekolojik tarım için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Uluslararası pazarlarda aranan ürün yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Bunu da ortak akıl ile yapıyoruz. Ortak aklın ürettiği ürün de en kaliteli üründür. Muğla’nın tarım ürünlerinden elde ettiği ihracat bedeli 680 milyon lira. Muğla, tarım sektöründe ekonomiye 7,5 milyar katma değer sağlayan bir il konumunda.”

Üreten Muğla Ortak Akıl toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim ÖzcanTÜRKİYE ÜRETİMDE DÜNYA BİRİNCİSİ…

Türkiye’nin tarımsal üretim hasılası bakımından dünyada altıncı, Avrupa Birliğinde (AB) birinci sırada olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan ise, “Türkiye 60 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile bu değeri yakalayarak bir çok üretimde de dünya birincisi oldu. Türkiye 186 ülkeye bin 730 çeşit tarımsal ürün ihraç etmektedir. Bu üretimlerinde ihracat değeri 18 milyar dolardır. Yaklaşık 11,5 milyar dolar liralık da ithalatımız vardır. Türkiye tarımsal hasıla ve ihracat bakımından net bir ihracat yapan ülke durumundadır. Türkiye’de dünyanın geleceğine gıda ve üretimiyle ilgili ‘Biz de varızın adayları arasındadır. Bu adaylığımız da çok ciddidir.” diye konuştu.

Üreten Muğla Ortak Akıl toplantısı (1)ZENGİN TOPRAKLARIN FAKİR BEKÇİLERİ OLMAMALIYIZ…

AK Parti İl Başkanı Mete ise konuşmasında 26 Ağustos’ta Ortaca’da seracılarla başladıkları ‘Üreten Muğla’ projesinde Muğla’nın tüm ilçelerinde üreticilerle bir araya gelerek sorunların tespitini yaptıklarını söyledi. Başkan Kadem Mete “Yıllardır sektörün içinde ciddi yatırımlar yapan, bu işin zahmetini çeken üreticilerle sorunları belirleyerek rapor hazırladıklarını ve bunu ilgili bakanlığa sunduklarını belirten Mete, ” Taşı toprağı altın bir ilde yaşıyoruz. Zengin toprakların fakir bekçileri olmamak adına üreten ama üretirken de yaşadığı sorunları çözebilen, kaliteyi yakalayabilen, ürettiğini pazarlayabilen bir il olabilmek için bu toplantıları yaptık. Bu toplantı saha ile bakanlık arasındaki ciddi bir köprüyü oluşturacaktır” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.