Bodrum Gündem

BODRUM’DA “ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN AYAĞA KALKIYORUZ” EYLEMİ…

ayağa kalkıyoruz bodrum eylemi (3)

CHP Genel Merkezi tarafından anayasa değişikliğine karşı başlatılan “1 Dakika Ayağa Kalkıyoruz” eylemi, bütün Türkiye ile birlikte eşzamanlı olarak Bodrum’da da gerçekleştirildi…

Bodrum Gündem Haber
Anayasa değişikliğine karşı başlatılan “1 Dakika Ayağa Kalkıyoruz” eylemi, Türkiye ile birlikte eşzamanlı olarak Bodrum’da da gerçekleştirildi. Bodrum’un en bilinen mekanlarından birisi olan Denizciler Kafe’de bir araya gelen CHP Bodrum İlçe örgütü saat 17.00’de ayağa kalktılar ve ellerindeki dövizleri açtılar. CHP İlçe Örgütü ile birlikte anayasa değişikliğine karşı olan yurttaşlar da eyleme ayağa kalkarak destek verirken bazı yurttaşların ise olayı anlayamadıkları görüldü. Bazı yurttaşlar eylemi şaşkınlık içinde izlediler. Anayasa değişikliğine hayır dövizleri taşıyan CHP’liler “Başkanlığa geçit yok”, “Anayasa değişikliğine hayır”, “Demokrasi, Cumhuriyet ve laiklik için ayağa kalkıyoruz” ve “Özgürlüklerimiz için ayağa kalkıyoruz” yazılı dövizler taşıdı. Bazı eylemciler dövizlerdeki yazıları slogan olarak seslendirdi. Bir dakika süren ayağa kalkıyoruz eylemi alkışlar ile sona erdi.
ayağa kalkıyoruz bodrum eylemi (1)HALKIMIZIN AYAĞINA KADAR GİDİP TEHLİKEYİ ANLATIYORUZ…

CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, her düşünceden insana ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu sessiz bir eylem bizim için bütün kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz. Denizciler Kafe’yi seçtik. Halkımızın  gelmesini beklemeden biz onların ayağına gidelim diye düşüncesiyle bu eylemin içine girdik. İnsanlar inşallah sesimizi duyarlar, anlarlar yeni anayasanın Türkiye ve bizler için sakıncalarını. Bunu duyurabilirsek ne mutlu bize” dedi.
ayağa kalkıyoruz bodrum eylemi (2)BİZ HALKIMIZA GÜVENİYORUZ…

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seyman ise, “Bu eylem sadece partinin bir eylemi değil. Cumhuriyete sahip çıkma eylemi, 140 yıllık demokrasiden vazgeçmeme eylemidir. Biliyorsunuz bizim mevcut anayasamız 3 ayak üzerine kurulu, yürütme, yasama ve yargı. Bunların tek elde toplanmasını karşıyız. 1876 yılında Meşrutiyet’in ilanıyla gelen anayasadan daha geri bir anayasayla yönetilmek istemiyoruz. Özgürlüklerimiz, gerek basının, bizlerin özgürlüklerinin kısıtlanmasını istemiyoruz. Bunun için bu eylemimiz devam edecek yarın da bu eylemi yapacağız. Ama ben ağırlıklı olarak meclisin ikinci turunda hatta son turdaki oylamada milletvekillerinin sağduyulu davranarak bu anayasa değişikliğinin geçmeyeceğini inanıyorum. Eğer geçerse, biz halkımıza güveniyoruz. Halkımıza bu konuda gerekli uyarıları yaparız. Sandıkta da bunun reddedileceğine inanıyorum. Türk halkı 140 yıldır yaşadığı demokrasiden ve son 90 yılda cumhuriyet ile geldiği noktayı terk edeceğine inanmıyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.