Bodrum Gündem

BOZKIRIN TEZENESİ NEŞET ERTAŞ’A BODRUM’DAN VEFA…

bodrum-ted-koleji-neşet-ertaş-vefa-etkinliği

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 4.yılında TED Bodrum Koleji’nin düzenlediği anma programı ile anıldı. Öğretmenler, öğrenciler ve idari çalışanlar adeta bir türkü şölenine dönüşen anma etkinliğinde görev aldılar.
Bodrum Gündem Haber
TED Bodrum Koleji öğretmen ve öğrencileri ile birlikte bir takım çalışması yürütmeleri, hem de Anadolu ve Türk kültürünün mihenk taşı olmuş sanatçıları yeni nesillere anlatmak ve tanıtabilmek amacı ile düzenlenen etkinlik başarı ile gerçekleştirildi. Adeta bir türkü şölenine dönüşen Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı anma programı izleyenler tarafından da tam not aldı.

ted bodrum koleji neşet ertaş anma konseri (11)UNESCO’nun “Dünya Yaşayan İnsan Hazinesi” listesine hayattayken alınmanın onurunu yaşayan, Türk Halk Müziği’nin efsane ozanı nam-ı diğer ‘Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş ölümünün 4. yılında Bodrum’da TED Koleji öğretmen, öğrenci ve idari personelinin hazırladığı başarılı bir etkinlik ile anıldı.
Anadolu’nun yetiştirdiği en önemli halk ozanlarından birisi olarak kabul edilen Neşet Ertaş’ın hayatının anlatılmasının ardından Kırşehir yöresine ait türküler ile birlikte kendisine ait olan; “Ah Yalan Dünya”, “Ahirim Sensin”, “Dane Dane Benleri Var Yüzünde”, “Nar tanesi”, “Zahide”, “Bahça duvarından Aştım”, “Gönül Dağı”, “Neredesin Sen” adlı unutulmaz eserleri seslendirildi. İzleyenlerin de zaman zaman türkülere eşlik ettiği görüldü.
Bodrum TED Koleji Müzik Öğretmeni ve Koro Şefi Eren Uçar “Öğretmen ve öğrencilerimizle çok güzel bir anma gecesi yaşadık ve yaşattığımızı düşünüyoruz. UNESCO’dan ödüllü, bizim halk ozanımız, bizim mirasımız olan Muharrem Ertaş’ın oğlu Neşet Ertaş’ı anmak gerçekten çok çok büyük bir mutluluk, çok çok büyük bir onur” şeklinde duygularını dile getirdi.
Amaçlarının kültürel değerlerimizi, sanatçılarımızı öğrencilerine öğretmek olduğunu ifade eden ve aynı zamanda koroda yer alan Okul Müdürü Fırat Asyalı ise “Esasında Türk kültürüne mal olmuş ve esas şu anki gençliğin bilmediği kültürel değerlerimizi, sanatçılarımızı öğrencilerimize öğretmek istiyoruz. Baksanız 15 yaşında liseli çocuklar belki Neşet Ertaş’ı hiç bilmez ama bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz 15 tane Neşet Ertaş şarkısını coşarak, sevinerek, kah hüzünlenerek söylemiş oldular. Burada bizim en büyük amacımız hem öğrenci ve öğretmenler bir takım olsun, hem de bir yandan kültürel olarak da Türk kültürünü, Türk sanatçılarını yeni gelişen nesle tanıtmak” dedi.
Yaklaşık bir buçuk saat süren konserin finalinde koro hem “Bahça duvarından Aştım” türküsünü seslendirdi, hem de oynadı.
Konser sonunda izleyenler, sahne alan öğrenci ve öğretmenleri ayakta alkışladı…

neset_2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.