Bodrum Gündem

BODRUM MANDALİNASI ÇALIŞTAYI YARIN…

BODRUM MANDALİNASI ÇALIŞTAYI YARIN…

bodrum mandalina çalıştayıBodrum Mandalinasının ekonomik değerine ulaştırılması amacıyla 20 Ocak Cuma Günü “Bodrum Mandalinası Çalıştayı” gerçekleştiriliyor.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda sabah saat 09.00’da başlayıp akşam saat 18.00’a kadar sürecek çalıştay, Tasarım Vakfı-Karya Akademi kurgusu ve Bodrum Ziraat Odası organizasyonu ile gerçekleştirilecek.
Organizasyona Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı destek veriyor.
Çalıştay sonunda ilgili kurumların temsilcileri, alanında uzman kişiler ve yerel üreticilerin katılımıyla oluşturulacak çalışma grupları tarafından çalışmaların sürdürülmesi planlanıyor.
Çalıştayın Bodrum Mandalinası açısından önemli olduğunu vurgulayan Bodrum’un önemli mandalina üreticilerinden Erman Aras şunları söyledi: “Bodrum Mandalinini bu düştüğü durumdan nasıl kurtarırız? Dedik ki hep konuşuyoruz ama bunu faydalı bir şeye dönüştürelim, bir çalıştay yapalım. Hakikaten Bodrum Mandalinini bu durumdan kurtarabiliriz. Katma değerli ürünlere dönebiliriz. Bilim adamları da davet edildi bu çalıştaya. Mandalin masaya yatırılacak ve mandalini işleyen, ürün haline getiren firmalar da örnek olarak çağrıldı. Hem bilimsel destek alalım, hem de bu işten nasıl katma değerli ürünler yapılıp buradan nasıl çıkış yapılır diye böyle bir çalıştay düzenlemek istedik. Çok umutlandığım bir çalışma. Bodrum’a çok faydalı olacağını düşünüyorum. Arkadan da haftasonu da bir mandalina şenliği yapılacak. Tabi ben şenliğe karşıyım. Mandalinin düştüğü durum şenlik yapılacak bir durum değil. Bence kesinlikle yapılmamalı, şenlik olmamalı. Şenlik ne zaman olur, herkes bu işten memnundur, o zaman şenlik yapılır. Ama bir cenaze var ortada cenazede yapılması gereken şeyler bellidir. Yani şenlik yapılmamalı ama böyle yapmışlar. Saygı duyalım ama lütfen bu uyarımızı da alsınlar. Çalıştay çok güzel bir çalışma. Ben Bodrum’daki mandalinin geldiği bu noktayı kurtarabileceğimize inanıyorum. Yeter ki birlikte hareket edelim. Sürdürülebilir bir turizm, sürdürülebilir bir Bodrum için yeşili koruyalım. Bu güzelim mandalina ağaçlarını beton yığınlarına kurban etmeyelim” dedi.
20 Ocak 2017 Cuma günü, saat 09:00’dan itibaren Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirilecek çalıştaya, konuya ilgi duyan tüm vatandaşların davetli olduğu açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.