Bodrum Gündem

AMAN DİKKAT!!! ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ…

karya bodrum bursa uludag rotary meme kanseri semineri (9)

Bodrum,  Karya ve Bursa Uludağ Rotary Kulüpleri tarafından “Kendi Kendine Meme Muayene Modeli Tanıtım Günleri” adlı seminer gerçekleştirildi. Sadece kadınların katıldığı Seminerde Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Cüneyt Tuğrul, birebir modelleme ile hazırlanan manken üzerinde kendi kendini muayene yöntemini katılımcılara uygulamalı olarak gösterdi…

Bodrum Gündem Haber
Bodrum Belediye Başkanlığı’nın desteği, Karia, Bodrum ve Bursa Uludağ Rotary Kulüpleri tarafından düzenlenen etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ın eşi Cihan Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon ile birlikte Yarımada genelinden çok sayıda kadın katıldı.
Yaklaşık 2 saat süren eğitimde Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Cüneyt Tuğrul, çağımızın vebası olarak nitelendirilen ve kadınlarda sıklıkla meme bölgesinde yaygın olarak kendini gösteren kanserin erken teşhisine yönelik bilgiler verdi. Alanındaki başarıları ile tanınan Cüneyt Tuğrul, seminerde, birebir modelleme ile hazırlanan manken üzerinde katılımcılara uygulamalı olarak kendi kendini muayene yöntemi gösterdi.
karya bodrum bursa uludag rotary meme kanseri semineri (11)Seminer sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cüneyt Tuğrul, yılda yaklaşık 40’a yakın seminer verdiğini anlatarak şunları kaydetti: “Özellikle bu program çerçevesinde Balıkesir, Edremit, Marmaris, İzmir, Turgutlu, Manisa, bütün bu bölgelerde konuşuyoruz. Aslında bu tip hastalıklardan korunulur ve erken tanıda çok iyi tedavi edilebilir. Öncelikle biraz doğru beslensinler. Günde bir elma bile bizim için hayat kurtarıcıdır. Stres kontrolü de çok önemli. Bir de ‘bu hayat benim’ demeyi becerebilsinler, bu hayat onların. Beden neyi takip edeceğini izleyemiyor maalesef. Hiçbir stresin kendilerini gereğinden fazla üzmesine izin vermesinler. Yoksa o yıpratıcı oluyor ve beden ne kadar yıpranırsa o kadar yol kaybediyor. Buna izin vermemek lazım. Kendi kendilerine meme muayenesi yapsınlar. Kendilerini korusunlar ki bir problem çıktığında biz onları biz bir şekilde bedeni tamir edebilelim ve onlar sağlıklarında hiçbir kayıp olmadan yollarına devam edebilsinler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.